Praz gratinat & Mistinguett Cava Brut Rosé

 
17 Jan 2018
SHARE :
Mistinguett Cava Brut Rosé, Masia Vallformosa

Mistinguett Cava Brut Rosé, Masia Vallformosa

Un spumant rozé, obţinut din Garnacha (Grenache) şi Monastrell (Mourvèdre), originar din regiunea Penedès, epicentrul catalan al producţiei de Cava. Un vin elegant precum o broderie cu panglică de mătase, care, dacă e să ne luăm după nume, pare predestinat doamnelor şi domnişoarelor. Practic, vorbim de un cupaj vinificat în rozé, din două soiuri tradiţionale din Catalonia (franceză şi spaniolă, deopotrivă), refermentat în sticlă după metoda tradiţională, care are, pentru a rotunji gustul, un mic rest de zahăr. Culoarea este roz somon, opalescent, perlarea e fină, dar scurtă, iar nasul, foarte discret, aduce cireşe, căpşuni şi arome de patiserie. Corpul este onctuos, cu alcool insesizabil şi cu o aciditate vie care ţine bine în frâu zahărul rezidual. Gustul e centrat pe fructe roşii bine coapte, alune prăjite şi note vanilate. Postgustul e lung, crocant, cu senzaţii de fragi şi mure. Dacă e bine răcit, merge de minune cu o porţie de praz gratinat cu şuncă.

Praz gratinat cu şuncă

Reţeta lui Costăchel | Praz gratinat cu şuncă

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment