Pui tikka masala & Kerner 2018, Villa Vinèa

Kerner 2018, Villa Vinèa

Kerner 2018, Villa Vinèa

Soiul Kerner e un băiat de familie bună – o binecuvântată încrucişare de Rheinriesling şi Trollinger, care a emigrat, destul de recent, pe Târnava Mică, tocmai în podgoria cramei Villa Vinèa. Nu-l prea ştie lumea, fiindcă e cuminte şi silitor, iar pe copiii de felul ăsta mai greu îi bagi în seamă. Nu-i nimic, doar puţintică răbdare şi o să vină şi vremea lui. Pe mine, cel puţin, m-a convins pe loc. E mai puţin aromatic ca un Riesling nemţesc, dar e surprinzător de corpolent, iar aciditatea vine ca tancul peste tine. Gustul e mai degrabă exotic – are ceva mango şi note amărui de grapefruit, dar fără să sară calul. Per ansamblu, l-aş defini ca “un Rheinriesling light”, cu extrem de multă prospeţime. E încă tânăr şi neliniştit, dar cu o certă personalitate. Dacă vreţi să luaţi o pauză de la vinuri albe generice, atunci “Kerner is the name of the game”.

Pui tikka masala

Reţeta lui Costăchel | Pui tikka masala

3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment

Pin It on Pinterest