razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu ton & Leat 6500 Pinot Gris 2014

Un vin tânăr care are toate datele unui vin matur: intens, cu o remarcabilă complexitate, acest Pinot Gris este, înainte de toate, un vin “de gastronomie”. Culoarea lui este galben deschis, cu tentă verzuie, iar nasul are caise, cireşe albe, flori de viţă şi note minerale. Corpul este amplu, probabil şi datorită faptului că vinul a fost supus unei scurte maturări pe drojdii fine. Aciditate e moderată, vinul având o anumită onctuozitate şi gust de mere coapte, citrice şi aluzii de unt. Postgustul mediu, cu soc şi lime, lasă o elegantă senzaţie de drojdie de pâine. Un vin potrivit alături de preparate cu sosuri consistente pe bază de brânzeturi maturate sau înpreună cu un rizoto.

Reţeta lui Costăchel | Rizoto cu ton

Related articles

Sărmăluţe-n foi de varză & Prince Mircea Merlot

Prinţul Mircea, cel de-al treilea fiu al Regelui Ferdinand I al României, a murit la frageda vârstă de 3 ani. S-ar părea, zic unii ziarişti […]

Learn More
Piatra Soarelui Sauvignon Blanc 2021, Crama Aramic

Tartă de mazăre & Piatra Soarelui Sauvignon Blanc 2021, Crama Aramic

Un Sauvignon Blanc bănăţean, din regiunea Silagiu, un vin plin şi crocant, cu un frumos evantai aromatic, care trece din registrul floral în cel fructat, […]

Learn More

Cartofi şi dovlecei gratinaţi & Solo Quinta

Două soiuri franţuzeşti (Chardonnay şi Sauvignon Blanc), două soiuri româneşti (Fetească Regală şi Muscat Ottonel) şi o picătură de Syrah vinificat în alb – aceasta […]

Learn More