Salată de pere cu nuci & Pinot Noir Rosé 2018, Crama Trantu

Pinot Noir Rosé 2018, Crama Trantu

Pinot Noir Rosé 2018, Crama Trantu

Fineţea în exprimare şi echilibrul între notele aromatice, aciditate şi mineralitate sunt caracteristicile definitorii ale acestui rozé dobrogean din Pinot Noir. Culoarea este una de sorginte provensală, “foiţă de ceapă”, iar nasul aduce impresii de fructe roşii şi accente calcaroase. Corpul este compact, cu o frumoasă textură, aciditate vie şi alcool bine integrat. Gustul e centrat pe fragi, mure şi grapefruit roz. Postgustul, lung şi proaspăt, cu o plăcută astringenţă, lasă senzaţii amărui, elegante. Dacă este răcit cu moderaţie (8-10 grade), poate acompania, cu brio, o salată de pere cu nuci, caşcaval şi maioneză.

Salată de pere cu nuci, caşcaval şi maioneză

Reţeta lui Costăchel | Salată de pere cu nuci, caşcaval şi maioneză

3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment

Pin It on Pinterest