razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de ton & Leat 6500 Chardonnay 2011

Astăzi facem cunoştinţă cu un vin cosmopolit, originar din Dobrogea, dar care se legitimează cu paşaport de Lume Nouă. Multiplele valenţe ale acestui vin nu ar trebui să ne mire, dacă e să ne gândim la creatorul său, enologul Răzvan Macici, român prin naştere şi sud-african prin adopţie. Dar, mai bine să vedem cum se prezintă acest Chardonnay, după ce a petrecut nu mai puţin de 14 luni în baricuri noi de stejar românesc. Culoarea lui este galben aurie, cu note verzui iar nasul este intens, cu fagure de miere, coajă uscată de citrice şi note de fum. Corpul, masiv, onctuos şi cu o bună aciditate, integrează foarte bine atât alcoolul cât şi lemnul. Gustativ, vinul evoluează de la notele de fructe albe dulci către cele de citrice amărui. Postgustul este proaspăt, intens aromatic, lăsând o plăcută senzaţie de vanilie şi lemn.

Reţeta lui Costăchel | Salată de ton cu avocado

Related articles

Selection Sauvignon Blanc 2022, Villa Vinèa

Plăcintă de pui & Selection Sauvignon Blanc 2022, Villa Vinèa

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Târnăveni (Târnava Mică, judeţul Mureş), un vin elegant şi exotic, cu note de fructe tropicale, bine susţinut de mineralitatea […]

Learn More
50 grad Riesling Trocken 2016, Johannisberger

Pilaf de dovlecei & Riesling Trocken 2016, Johannisberger

Nu vă speriaţi, acest Riesling nemţesc n-are 50 de grade. Denumirea se referă la paralela omonimă care traversează podgoria Johannisberger din regiunea Rheingau. Vinul e […]

Learn More
Manzoni Moscato demisec 2017, Le Rive

Tartă cu brânză de vaci & Manzoni Moscato 2017, Le Rive

Un spumant oarecum neobişnuit, ce provine din regiunea Veneto (mai precis din Treviso), obţinut din Manzoni Moscato – soi botezat după numele creatorului său, enologul […]

Learn More