razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tartă cu brânză de vaci & Manzoni Moscato 2017, Le Rive

Manzoni Moscato demisec 2017, Le Rive

Un spumant oarecum neobişnuit, ce provine din regiunea Veneto (mai precis din Treviso), obţinut din Manzoni Moscato – soi botezat după numele creatorului său, enologul şi profesorul Luigi Manzoni. Vinul are o culoare roz trandafiriu deschis şi o perlare fină şi îndelungată. Nasul vine cu arome intense de litchi şi căpşuni, la care se adaugă fine note de patiserie. Are un consistent rest de zahăr (45 g/l), alcool practic insesizabil (9.5%) şi o aciditate moderată (5.5 g/l), suficientă, totuşi, cât să-i confere prospeţime. Gustul este centrat pe grapefruit roz, mango şi piersică. Finalul este lung şi memorabil, lăsând impresii de dulceaţă de trandafiri şi socată. Un vin prietenos, zâmbitor şi colocvial, care poate seduce, însă, chiar şi pe cei mai pretenţioşi amatori de bule.

Tartă cu brânză de vaci, cacao şi portocale
Reţeta lui Costăchel | Tartă cu brânză de vaci, cacao şi portocale
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Hachis Parmentier & Nederburg Shiraz

Daca Antoine-Augustin Parmentier, un farmacist nastrusnic, a inventat pe la 1780 aceasta reteta de “hachis” (cuvant care in limba franceza inseamna “taiat marunt”), initiativa lui […]

Learn More

Salată de crudităţi & Eclipse Rosé, Basilescu

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc c-o să vină în curând primăvară şi o să scăpăm de munţii ăştia de zăpadă, […]

Learn More
Val Vârtej Alb 2022, Casa Rotărescu

Pui cu conopidă & Val Vârtej Alb 2022, Casa Rotărescu

Un “asamblaj secret” de soiuri albe din Dealu Mare, pe care Silviu Rotărescu, autorul vinului, nu a dorit (încă) să le divulge, lăsând în seama […]

Learn More