razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tartă cu brânză de vaci & Manzoni Moscato 2017, Le Rive

Manzoni Moscato demisec 2017, Le Rive

Un spumant oarecum neobişnuit, ce provine din regiunea Veneto (mai precis din Treviso), obţinut din Manzoni Moscato – soi botezat după numele creatorului său, enologul şi profesorul Luigi Manzoni. Vinul are o culoare roz trandafiriu deschis şi o perlare fină şi îndelungată. Nasul vine cu arome intense de litchi şi căpşuni, la care se adaugă fine note de patiserie. Are un consistent rest de zahăr (45 g/l), alcool practic insesizabil (9.5%) şi o aciditate moderată (5.5 g/l), suficientă, totuşi, cât să-i confere prospeţime. Gustul este centrat pe grapefruit roz, mango şi piersică. Finalul este lung şi memorabil, lăsând impresii de dulceaţă de trandafiri şi socată. Un vin prietenos, zâmbitor şi colocvial, care poate seduce, însă, chiar şi pe cei mai pretenţioşi amatori de bule.

Tartă cu brânză de vaci, cacao şi portocale
Reţeta lui Costăchel | Tartă cu brânză de vaci, cacao şi portocale
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)