razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Varză nouă cu carne de pui & Crâmpoşie Selecţionată 2015, Avincis

Zglobie şi proaspătă, această Crâmpoşie de Drăgăşani are un stil ce oscilează între rustic şi elegant. Culoarea vinului este galben deschis, cu tonuri verzui. Nasul este reţinut, cu flori de măr, alune prăjite şi iarbă uscată. Corpul este crocant, cu o bună aciditate şi cu alcool frumos integrat. Gustul este centrat pe caise verzi, cârcei de vită şi lime. Postgustul este răcoritor, lăsând palatul invadat de plăcute note amărui. Chiar dacă este foarte tânăr, vinul are o anumită onctuozitate care mă face să cred că poate fi servit şi ceva mai puţin rece, pe la 8-10 grade. Ideal alături de o varză nouă cu carne de pui.

Reţeta lui Costăchel | Varza noua cu carne de pui
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Sarmale & Nedeea 2013, Vinarte

După ştiinţa mea, acesta este singurul cupaj roşu făcut din trei soiuri neaoşe româneşti: Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani şi Novac. Vinul are o culoare […]

Learn More

Penne cu spumă de praz & Spumant Cuvee d’Oro

Astăzi, la reţeta de paste propusă de Costăchel, am să vă recomand un spumant în stil italienesc. La realizarea lui au participat, în părţi mai […]

Learn More
Chemin de la Pinède Rosé 2023, Pinède

Ştrudel de miel & Chemin de la Pinède Rosé 2023, Pinède

Un rozé din Cinsault şi Grenache, originar din regiunea Nîmes (Languedoc-Roussillon, sudul Franţei), un vin exuberant, care se exprimă într-un registru citric şi floral. Culoare […]

Learn More