razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Budincuţe dulci de must & Angelorum Recioto 2009, MASI

Povestea acestui vin roşu dulce începe în perioada Romei antice. Încă de pe atunci, cele trei soiuri locale din Valpolicella – Corvina, Rondinella şi Molinara – erau vinificate prin metoda Appassimento, o tehnică care amplifică aromele prin deshidratarea strugurilor. Culoarea acestui Recioto este vişiniu închis, cu irizaţii maronii, iar nasul este auster, cu smochine, vişine supracoapte şi note de grafit. Corpul este plin şi mătăsos, cu alcool perfect integrat şi taninuri coapte şi dulci. Restul generos de zahăr este bine echilibrat de aciditatea vie. Gustul este centrat pe fructe confiate, vişinată şi note balsamice. Postgustul este lung, intens, lăsând senzaţii dulci, condimentate. Este foarte potrivit la sfârşitul mesei.

Reţeta lui Costăchel | Budincuţe dulci de must
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Gewurztraminer 2021, Lechburg

Pui în aluat & Gewurztraminer 2021, Lechburg

Un Gewurztraminer 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), obţinut din struguri BIO, un vin sec, aromatic şi cu o aciditate intensă. Culoare galben pai şi […]

Learn More

Paste cu piept de pui & Terra Romana Chardonnay

Nu ştiu dacă v-am mai spus: nu mă dau în vânt după Chardonnay. “Lasă că-ţi trece” mi-a zis un prieten connaisseur şi mi-a recomandat să […]

Learn More

Prăjitură cu blat de biscuiţi & Cream Sherry, Gonzalez Byass

În regiunea spaniolă Jerez de la Frontera, de unde provine vinul de azi, denumirea de “Cream Sherry” indică un cupaj obţinut din două tipuri de […]

Learn More