Povestea acestui vin roşu dulce începe în perioada Romei antice. Încă de pe atunci, cele trei soiuri locale din Valpolicella – Corvina, Rondinella şi Molinara – erau vinificate prin metoda Appassimento, o tehnică care amplifică aromele prin deshidratarea strugurilor. Culoarea acestui Recioto este vişiniu închis, cu irizaţii maronii, iar nasul este auster, cu smochine, vişine supracoapte şi note de grafit. Corpul este plin şi mătăsos, cu alcool perfect integrat şi taninuri coapte şi dulci. Restul generos de zahăr este bine echilibrat de aciditatea vie. Gustul este centrat pe fructe confiate, vişinată şi note balsamice. Postgustul este lung, intens, lăsând senzaţii dulci, condimentate. Este foarte potrivit la sfârşitul mesei.
Evaluarea vinului
1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)