razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi franţuzeşti & Rosa Mara 2016, Costaripa

În regiunea viticolă Valtenesi din Brescia, localnicii denumesc “chiaretto” acest roze obţinut obţinut prin metoda “a lacrima” din soiurile Groppello, Marzemino, Sangiovese şi Barbera. E genul de roze masiv, cu un atac hotărât, care se simte încă de la prima sorbitură. Culoarea este trandafiriu deschis, iar nasul este intens, cu flori albe (salcâm, gutuie) şi interesante note minerale. Corpul este plin, onctuos, cu alcool frumos integrat şi cu aciditate exact atât cât trebuie ca să ţină tot ansamblul în echilibru. Gustativ predomină cireşele albe, vişinele şi mango-ul. Postgustul este remanent, cu senzaţii amărui, elegante, de grapefruit roz. Un vin care merge asociat cu feluri de mâncare pe bază de peşte, legume la grătar sau chiar cu o porţie de .

Reţeta lui Costăchel | Cartofi franţuzeşti
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pupăza Pinot Noir 2020 BIO, Domeniile Franco-Române

Sarmale & Pupăza Pinot Noir 2020 BIO, Domeniile Franco-Române

Un Pinot Noir 100%, provenind din regiunea Dealu Mare (comuna Săhăteni, judeţul Buzău), obţinut din struguri BIO, un vin tânăr şi viguros, cu taninuri ferme, […]

Learn More

Cele mai scumpe vinuri din lume

Săptămâna trecută, Diana Mihalcea – realizatoarea emisiunii “Recrutat în Iaşi” de la Digi24 – m-a invitat  la o discuţie în direct, generos (dar cam vag) intitulată “poveştile […]

Learn More

Salată de orez cu peşte & Chablis La Chanfleure

Arome pure şi intense, fără artificii tehnologice sau alt tip de “machiaj”, iată descrierea, pe scurt, a acestui Chablis – un vin mare ce provine […]

Learn More