razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi la cuptor & Selection Fetească Neagră 2017, Villa Vinèa

Selection Fetească Neagră 2017, Villa Vinèa

O Fetească Neagră suplă şi elegantă, cu multe fructe negre şi cu un semnificativ aport al baricului. O dovadă vie că şi în podgoriile din nordul Transilvaniei se pot naşte vinuri roşii foarte expresive. Culoarea vinului este vişiniu închis, cu o fină bordură cărămizie, iar nasul, exuberant, aduce magiun de prune, lemn afumat şi praf de cacao. Corpul este fluid, cu taninuri moi şi dulci, alcool perfect integrat şi o aciditate moderată. Gustul, complex şi multistratificat, debutează cu prune şi vişine supracoapte, continuă cu ciocolată neagră şi cafea şi se încheie cu aluzii de scorţişoară şi vanilie. Un vin ajuns la momentul optim de consum, care mai are nevoie doar de o oră de oxigenare în decantor ca să arate tot ce ştie.

Cartofi la cuptor cu usturoi şi sos de roşii
Reţeta lui Costăchel | Cartofi la cuptor cu usturoi şi sos de roşii
3

Summary

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Chablis 2019, Louis Jadot

Tocăniță de cartofi & Chablis 2019, Louis Jadot

Un vin clasic de Burgundia, obţinut din Chardonnay 100%, maturat pe drojdii fine, fără aportul lemnului, care demonstrează de ce iubesc francezii atât de mult […]

Learn More

Vărzări moldoveneşti & Cuartz Brut, Crama Gîrboiu

Un spumant născut pe ruta România-Italia şi retur. Vinul de bază este un cupaj în care Plăvaia îşi adjudecă partea leului, iar Feteasca Albă este […]

Learn More
Nikolaos Merlot rozé 2017, Crama Histria

Salată de pui & Nikolaos Merlot rozé 2017, Crama Histria

Un rozé neobişnuit, din Merlot dobrogean, care îmi aminteşte de un rosado spaniol din Somontano, un vin “cu suflet de alb şi corp de roşu”. […]

Learn More