razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ceapă umplută & Aconcagua Sauvignon Blanc 2013

Acest Sauvignon Blanc chilian reuneşte două caracteristici aparent ireconciliabile: maturitatea şi prospeţimea. E un vin care seamănă – şi o să-mi iertaţi comparaţia – cu o femeie la 40 de ani care atrage, în dauna celor mai tinere, toate privirile bărbaţilor. Chiar dacă e în al treilea an de viaţă, vinul are o culoare galben pai, cu reflexii verzui şi o aciditate încă prezentă la datorie. Nasul e complex, cu mango, ierburi uscate şi note minerale. Alcoolul este foarte bine integrat în corpul amplu şi onctuos. Gustul este foarte expresiv, cu grapefruit, fructul pasiunii şi fagure de miere. Postgustul, lung şi persistent, ne lasă pe palatin arome de alune şi senzaţii amărui, elegante. Răciţi-l la 8-10 grade şi serviţi-l alături de o porţie de ceapă umplută cu ciuperci, pentru a-i maximiza efectul.

Reţeta lui Costăchel | Ceapă umplută cu ciuperci
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Trufe de ciocolată neagră & Cruz del Castillo Tempranillo

Un vin roşu din nordul Spaniei vinificat într-un stil de “lume nouă”. Culoarea vişinie cu bordură maro a acestui Temranillo ne duce cu gândul la […]

Learn More

Paste cu sos de smântână & Cremant d’Alsace 2009

Cremant d’Alsace este una din cele mai cunoscute apelaţii franţuzeşti de vinuri spumante. De câteva decenii, rivalitatea cu Champagne i-a determinat pe alsacieni să ridice […]

Learn More

Cartofi noi cu ciuperci & Livia Sauvignon Blanc

Costăchel ne propune o reţetă simplă şi foarte gustoasă la care ar merge de minune un vin alb, proaspăt şi nu foarte sofisticat. Mă gândesc […]

Learn More