razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Crochete dulci-acrişoare & C’est soir Busuioacă de Bohotin sec 2018

C’est soir Busuioacă de Bohotin sec 2018, Crama Hermeziu

Un soi aromatic, vinificat în sec, precum această Busuioacă de Bohotin, ar fi uimit, într-o oarecare măsură, pe amatorii de vin de acum 10-15 ani. În 2019, însă, acest stil a devenit, dacă nu tocmai “main stream”, atunci cel puţin la modă. Este şi cazul acestui “roze sub acoperire”, provenind din zona Iaşului (mai precis din comuna Bivolari), cu o culoare roz-cărămiziu deschis şi un nas exploziv, cu trandafiri de dulceaţă, soc şi mango. Corpul este zglobiu, cu o bună aciditate şi alcool aproape insesizabil. Gustul este intens, cu o avalanşă de căpşuni, lime şi grapefruit roz. Postgustul e lung, aromatic, lăsând o senzaţie de prospeţime, cu aluzii amărui. Bine răcit, va face faţă, cu succes, unor crochete dulci-acrişoare de viţel cu mere.

Crochete dulci-acrişoare de viţel cu mere
Reţeta lui Costăchel | Crochete dulci-acrişoare de viţel cu mere
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

50 grad Riesling Trocken 2016, Johannisberger

Pilaf de dovlecei & Riesling Trocken 2016, Johannisberger

Nu vă speriaţi, acest Riesling nemţesc n-are 50 de grade. Denumirea se referă la paralela omonimă care traversează podgoria Johannisberger din regiunea Rheingau. Vinul e […]

Learn More

Varză dulce cu carne & Prince Ştirbey Novac

Partea din reteta lui Costachel care imi place cel mai mult este cea cu indemnul “mai adaugati vin, nu va zgarciti!”. Si daca maestrul bucatar […]

Learn More
Pagaia Sauvignon Blanc 2021, Crama Hamangia

Fileuri de peşte alb & Pagaia Sauvignon Blanc 2021, Crama Hamangia

Un Sauvignon Blanc din regiunea dobrogeană Babadag, un vin care se exprimă într-un mod foarte personal, combinând aromele de flori albe cu cele de fructe […]

Learn More