razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Dovlecei şi morcovi cu sos & Prosecco Extra Dry, Fantinel

Un spumant tipic italian, lejer, cu un mic rest de zahăr, doar atât cât să incite gustul. Este în egală măsură bun pentru aperitiv cât şi la desert. Culoarea vinului este galben deschis virând spre verzui şi are o perlare mai degrabă discretă. Nasul este proaspăt, cu flori de câmp şi pâine proaspăt scoasă din cuptor. Gustul este crocant, cu mere verzi, alune prăjite şi drojdii fine. Postgustul este mediu, cu note vag minerale şi senzaţii dulci amărui.

Reţeta lui Costăchel | Dovlecei şi morcovi cu sos picant
2

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Prosecco Superiore Uvaggio Storico Dry 2016, Val d'Oca

Pilaf de legume & Prosecco Superiore Uvaggio Storico Dry 2016, Val d’Oca

Un Prosecco atipic, cu arome foarte exotice, un semnificativ rest de zahăr şi o textură din cale afară de cremoasă. Culoarea vinului este galben pai, […]

Learn More
Loggia della Serra Greco di Tufo 2022, Terredora Dipaolo

Loggia della Serra Greco di Tufo 2022, Terredora Dipaolo

Un Greco di Tufo 100%, din regiunea Campania (sud-vestul Italiei), un vin matur, bine evoluat, cu fructe galbene confiate, ierburi condimentate şi note minerale. Culoare […]

Learn More

Cartofii bucătarului & Livia Plăvaie, Crama Gîrboiu

Zilele trecute degustam o Galbenă de Odobeşti de la Crama Blum din Jariştea, un vin alb, sec şi fructat ca o livadă în luna mai. […]

Learn More