razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Hachis Parmentier & Nedeea roşu 2020, Vinarte

Nedeea roşu 2020, Vinarte

O combinaţie eclectică de Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani şi Novac, din regiunea Stârmina (judeţul Mehedinţi), un vin jovial, destinat amatorilor de cupaje complexe din soiuri neaoşe româneşti. Culoare vişiniu cu bordură violet şi nas exuberant, cu coacăze, tabac şi condimente picante. Corp rotund, care pendulează între rustic şi elegant, taninuri ferme, aciditate vie şi alcool bine evidenţiat. Gust cu vişine supracoapte, afine şi mure, la care se adaugă senzaţii de scorţişoară, piper şi lemn dulce. Postgust lung şi proaspăt, cu cireşe negre amare şi impresii minerale, de grafit.

Hachis Parmentier
Reţeta lui Costăchel | Hachis Parmentier
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cartofi greceşti la cuptor & Ştirbey Cabernet Sauvignon 2009

Degustarea acestui vin mi-a readus în amintire, aproape fără voia mea, terasa primitoare a cramei Ştirbey, de la înălţimea cărei se vede Oltul croindu-şi drum […]

Learn More
Spumant Blanc de Cabernet Brut, Rădăcini

Ghebe cu usturoi & Spumant Blanc de Cabernet Brut, Rădăcini

Un spumant brut, din regiunea Codru (Republica Moldova), obţinut din Cabernet Sauvignon vinificat în alb şi refermentat în tanc de inox, prin metoda Charmat. Un […]

Learn More
DFR Merlot 2021 BIO, Domeniile Franco-Române

Raţă la cuptor & DFR Merlot 2021, Domeniile Franco-Române

Un Merlot 100%, din regiunea Dealu Mare (comuna Săhăteni, judeţul Buzău), un vin tânăr şi viguros, cu o structură compactă şi o bună aciditate, care […]

Learn More