razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Dovlecei umpluţi cu brânză & Rose 2015, Lacerta

Proaspăt, cu mult fruct şi foarte uşor de băut – aşa s-ar defini, pe scurt, acest roze obţinut din Blaufränkisch 100%. Rezonanţa nemţească a soiului nu trebuie să ne mire, el fiind originar din spaţiul germanic. Blaufränkisch este cultivat la noi sub denumirea de Burgund Mare, el fiind un fel de “Pinot Noir de România”. Culoarea vinului este roz trandafiriu pal, iar nasul e delicat, cu fragi şi zmeură. Corpul elegant, cu o excelentă aciditate, integrează cu succes alcoolul prezent într-o doză generoasă. Gustul este liniar, cu căpşuni bine coapte, senzaţii citrice şi impresii minerale. Postgustul este mediu, cu o textură catifelată şi note de fructe roşii, lejer amărui.

Reţeta lui Cotăchel | Dovlecei umpluţi cu brânză
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Pateuri cu brânză & Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un […]

Learn More
Nea Florică Roşu 2020, Domeniile Avereşti

Terină cu ciuperci & Nea Florică Roşu 2020, Domeniile Avereşti

Un Cabernet Sauvignon 100%, din regiunea Avereşti (judeţul Vaslui), un vin cu multă prospeţime, care se exprimă în registrul fructelor negre pârguite şi al tonurilor […]

Learn More
Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Pilaf de ciuperci & Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Chenin Blanc şi Chardonnay sunt cele două soiuri ce susţin acest spumant, obţinut prin metoda tradiţională, în regiunea Maine et Loire din vestul Franţei. Elegant […]

Learn More