razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui tikka masala & Premium Kerner 2018, Villa Vinèa

Kerner 2018, Villa Vinèa

Soiul Kerner e un băiat de familie bună – o binecuvântată încrucişare de Rheinriesling şi Trollinger, care a emigrat, destul de recent, pe Târnava Mică, tocmai în podgoria cramei Villa Vinèa. Nu-l prea ştie lumea, fiindcă e cuminte şi silitor, iar pe copiii de felul ăsta mai greu îi bagi în seamă. Nu-i nimic, doar puţintică răbdare şi o să vină şi vremea lui. Pe mine, cel puţin, m-a convins pe loc. E mai puţin aromatic ca un Riesling nemţesc, dar e surprinzător de corpolent, iar aciditatea vine ca tancul peste tine. Gustul e mai degrabă exotic – are ceva mango şi note amărui de grapefruit, dar fără să sară calul. Per ansamblu, l-aş defini ca “un Rheinriesling light”, cu extrem de multă prospeţime. E încă tânăr şi neliniştit, dar cu o certă personalitate. Dacă vreţi să luaţi o pauză de la vinuri albe generice, atunci “Kerner is the name of the game”.

Pui tikka masala
Reţeta lui Costăchel | Pui tikka masala
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Sauvignon Blanc 2017, Crama Trantu

Ficăţei cu sos de vin & Sauvignon Blanc 2017, Crama Trantu

Un Sauvignon Blanc care, dacă l-ai degusta în orb, ai putea să juri că vine din Chile sau chiar Noua Zeelandă şi nu din zona […]

Learn More

Plăcinţele cu urdă şi spanac & Leat 6500 Rose 2014

Un rose din Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră semnat de enologul Răzvan Macici. Un vin din podgoria Murfatlar care ne duce cu gândul la rose-urile […]

Learn More

Plăcintă cu praz & Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013

Fermentarea parţială în lemn şi maturarea pe drojdii fine dă acestui Sauvignon Blanc o impresie generală de intensitate, complexitate şi prospeţime. Culoarea vinului este galben […]

Learn More