Un cupaj eclectic din 5 soiuri roşii crescute pe colinele fierbinţi ale Dobrogei: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc şi Petit Verdot. Vinul rezultat are în compoziţie “mult soare”, care se se regăseşte, din plin, în notele de fructe negre bine coapte. Culoarea este grena, cu bordură vişinie, iar nasul, foarte expresiv, aduce piper, fructe roşii de pădure şi declinări minerale, de grafit. Corpul este amplu, taninurile sunt bine evidenţiate, la fel ca şi alcoolul şi aciditatea. Gustul, complex, debutează cu cireşe negre şi coacăze, după care vin senzaţii de lemn dulce şi praf de cacao. Postgustul, foarte lung, cu o elegantă astringenţă, lasă impresii dulci-amărui şi aluzii condimentate. Recomand o aerare, în decantor, timp de minimum 2-3 ore, pentru a îmblânzi firea nărăvaşă a vinului şi a-i scoate la iveală latura fină şi catifelată.
Evaluarea vinului
1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)