razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ficăţei soté & Terra Romana SB-FA, SERVE

Un cupaj original de Sauvignon Blanc fermentat în inox şi Fetească Albă fermentată în lemn. Sofisticat şi migălos lucrat, vinul de azi e o dovadă că, uneori, un alb poate egala, dacă nu chiar întrece, un roşu în ceea ce priveşte complexitatea. Culoarea este galben auriu, strălucitor iar nasul are fructe tropicale, soc şi vanilie. Corpul este amplu, rotund, cu o bună aciditate şi mineralitate. Gustul e centrat pe citrice, ananas şi grapefruit. Postgustul, lung, aromatic, lasă senzaţii dulci, vanilate dar şi note amărui, elegante.

Reţeta lui Costăchel | Ficăţei soté cu costiţă afumată şi sos de vin

Related articles

Prosecco Millesimato Extra Dry 2016, Val d'Oca

Canapele de foie gras & Prosecco Extra Dry 2016, Val d’Oca

Un spumant din regiunea Valdobbiadene, care etalează o frumoasă aciditate, note fructate şi senzaţii minerale. Culoarea vinului este galben pai, cu reflexii verzui. Are o […]

Learn More

Fileuri de peşte alb & Gramma Aligote 2011

Culoarea este galben pal, cu o bună limpezime. Nasul, reţinut, are flori albe, caise şi soc. Gustul este rotund şi echilibrat, cu aciditate moderată şi […]

Learn More

Peşte cu ananas & Prince Ştirbey Sauvignon Blanc

În calitate de mare amator de mâncare chinezească nu pot decât să fiu de acord cu Costăchel: peştele cu ananas este o reţetă formidabilă. Are […]

Learn More

2 Comments

  1. “Buna aciditate”?
    Pai cum? Nu e tot ala despre care, la intrebarile publicului, insusi producatorul zicea ca nu prea are?
    A aparut “lotul II”?
    🙂

  2. @berbecutio: prin “buna aciditate” am vrut sa spun ca nu e un vin plat dar nici un vin cu aciditate sfredelitoare de Riesling de Rhin. Desigur ca oricand e binevenit un surplus de aciditate. 😀

Comments are closed.