razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fileuri de peşte pane & Petite Helena 2018, Crama Gîrboiu

Petite Helena 2018, Crama Gîrboiu

Un cupaj de Chardonnay (parţial baricat) şi Şarbă – un mix elegant, echilibrat şi bine evoluat. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul, reţinut, aduce flori de soc, iasomie şi lămâiţă. Corpul e este plin, cu o textură compactă, alcool perfect integrat şi o aciditate încă vie. Gustul vine cu cireşe albe, grapefruit şi lime, la care se adaugă senzaţii de vanilie şi miez de nucă de cocos. Postgustul lung, proaspăt, lasă impresii de citrice dulci amărui, condimente şi discrete note minerale. Recomand o decantare de 1 oră şi o temperatură de servire de 8-10 grade. Un vin cu o certă discreţie în exprimare, un partener ideal pentru nişte fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci.

Fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci
Reţeta lui Costăchel | Fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Gewurztraminer 2021, Lechburg

Pui în aluat & Gewurztraminer 2021, Lechburg

Un Gewurztraminer 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), obţinut din struguri BIO, un vin sec, aromatic şi cu o aciditate intensă. Culoare galben pai şi […]

Learn More

Vinete cu sos bolognese & Messere Chianti

Un cupaj tipic din Chianti a cărui bază este formată din binecunoscutul soi Sangiovese. Vinul rezultat este un Toscan tânăr şi viril. Culoarea sa este […]

Learn More

Pulpă de porc cu sos de struguri & Menestrel Merlot

Recunosc cu mâna pe inimă că, în general, nu sunt un mare fan al Merlot-ului, dar, în particular, mai fac şi excepţii. Merlot-ul Menestrel 2007 […]

Learn More