razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fileuri de peşte pane & Petite Helena 2018, Crama Gîrboiu

Petite Helena 2018, Crama Gîrboiu

Un cupaj de Chardonnay (parţial baricat) şi Şarbă – un mix elegant, echilibrat şi bine evoluat. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul, reţinut, aduce flori de soc, iasomie şi lămâiţă. Corpul e este plin, cu o textură compactă, alcool perfect integrat şi o aciditate încă vie. Gustul vine cu cireşe albe, grapefruit şi lime, la care se adaugă senzaţii de vanilie şi miez de nucă de cocos. Postgustul lung, proaspăt, lasă impresii de citrice dulci amărui, condimente şi discrete note minerale. Recomand o decantare de 1 oră şi o temperatură de servire de 8-10 grade. Un vin cu o certă discreţie în exprimare, un partener ideal pentru nişte fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci.

Fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci
Reţeta lui Costăchel | Fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Costiţe de miel umplute & Première Rosé, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un […]

Learn More

Varză nouă cu carne de pui & Rheinriesling Lacerta

Doamnelor şi domnilor, iată o reţetă la care visam într-o noapte de februarie când, blocat printre nămeţi într-o maşină pe care o zgâlţâia viscolul, mă […]

Learn More

Rasol de chefal & Chardonnay Budureasca

Un prieten mi-a propus de curând să mergem cu barca, în largul mării, la pescuit chefal. A trebuit sa-l refuz politicos. Această perspectivă, sincer, mă […]

Learn More