razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fileuri de peşte pane & Petite Helena 2018, Crama Gîrboiu

Petite Helena 2018, Crama Gîrboiu

Un cupaj de Chardonnay (parţial baricat) şi Şarbă – un mix elegant, echilibrat şi bine evoluat. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul, reţinut, aduce flori de soc, iasomie şi lămâiţă. Corpul e este plin, cu o textură compactă, alcool perfect integrat şi o aciditate încă vie. Gustul vine cu cireşe albe, grapefruit şi lime, la care se adaugă senzaţii de vanilie şi miez de nucă de cocos. Postgustul lung, proaspăt, lasă impresii de citrice dulci amărui, condimente şi discrete note minerale. Recomand o decantare de 1 oră şi o temperatură de servire de 8-10 grade. Un vin cu o certă discreţie în exprimare, un partener ideal pentru nişte fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci.

Fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci
Reţeta lui Costăchel | Fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Sole Rozé 2016, Cramele Recaş

Paste cu vinete şi prosciutto & Sole Rozé 2016, Cramele Recaş

Un Merlot “single vineyard”, recoltat de pe plaiul “Dealul Ţiganului”, vinificat în rozé şi îmbuteliat într-o serie limitată de 60.000 de sticle, cam asta ar […]

Learn More
DFR Fetească Regală 2019, Domeniile Franco-Române

Paste cu sos de smântână & DFR Fetească Regală 2019, Domeniile Franco-Române

O Fetească Regală de Dealu Mare care ridică şi mai sus ştacheta deja bine poziţionată de către surorile ei de pe Târnave. Culoarea vinului este […]

Learn More

Praz gratinat cu şuncă & Alma Tobia Rosado

Reţeta lui Costăchel este una de sărbătoare, aşa că îi voi asocia un vin-eveniment: Alma Tobia Rosado. În 1996 Oscar Tobia, inovativul enolog din La […]

Learn More