razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fileuri de peşte pane & Petite Helena 2018, Crama Gîrboiu

Petite Helena 2018, Crama Gîrboiu

Un cupaj de Chardonnay (parţial baricat) şi Şarbă – un mix elegant, echilibrat şi bine evoluat. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul, reţinut, aduce flori de soc, iasomie şi lămâiţă. Corpul e este plin, cu o textură compactă, alcool perfect integrat şi o aciditate încă vie. Gustul vine cu cireşe albe, grapefruit şi lime, la care se adaugă senzaţii de vanilie şi miez de nucă de cocos. Postgustul lung, proaspăt, lasă impresii de citrice dulci amărui, condimente şi discrete note minerale. Recomand o decantare de 1 oră şi o temperatură de servire de 8-10 grade. Un vin cu o certă discreţie în exprimare, un partener ideal pentru nişte fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci.

Fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci
Reţeta lui Costăchel | Fileuri de peşte pane cu şofran şi nuci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

La Joya Gran Reserva Carménère 2018, Viña Bisquertt

La Joya Gran Reserva Carménère 2018, Viña Bisquertt

Un Carménère chilian e întotdeauna o veste bună pentru amatorii de vinuri expresive, cu taninuri moi şi o textură fină, iar “La Joya” nu face […]

Learn More

Tartine cu spumă de ţelină & Castel Stârmina Roze

Costăchel ne propune, la început de an, un aperitiv spectaculos, pentru a ne reaminti că “mai există mâncare şi după sărbători”. În consecinţă m-am gândit […]

Learn More

Plăcintă cu brânză de vaci & Lacrima lui Ovidiu alb

Lacrima lui Ovidiu este, poate, unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti de vin, atât la noi cât şi în străinătate. Oricine vă poate spune […]

Learn More