razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de porc & Individo Rară Neagră-Malbec-Syrah 2016

Individo Rară Neagră-Malbec-Syrah 2016, Château Vartely

Un vin complex şi finisat cu grijă, ce te duce cu gândul la clasicele cupaje de tip GSM (Grenache-Syrah-Mourvedre), din sudul văii Ronului. Asemănarea este doar parţială şi ea se datorează, în principal, notelor de fructe negre de pădure şi senzaţiilor condimentate, de boabe de piper. În rest, personalitatea soiului Rară Neagră (sau Băbească Neagră, dacă preferaţi varianta românească a denumirii) îşi spune cuvântul, venind cu multe cireşe negre şi prune pârguite. Impresiile de ciocolată amară, lemn dulce şi vanilie – datorate influenţei baricului, completează corpul bine rotunjit al acestui vin moldovenesc din regiunea Orheiului. Se asortează perfect cu o friptură aromată de porc sau, la finalul mesei, alături de un platou generos cu brânzeturi maturate.

Friptură aromată de porc
Reţeta lui Costăchel | Friptură aromată de porc
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Mâncare de fasole verde & Sauvignon Blanc, Bishop’s Leap

“Bombă de fruct” este o sintagmă des folosită de amatorii de vin. Astăzi, avem un bun prilej de a o exemplifica cum se cuvine, cu […]

Learn More

Piept de pui umplut & Pinot Grigio, Rocca Ventosa

Costachel ne recomanda o reteta buna atat pentru o masa in familie cat si pentru una de sarbatoare. La fel va fi si vinul pe […]

Learn More

Tocăniţă de pui (porc, vită) & Swallowtail Fetească Neagră

Feteasca Neagră este, fără îndoială, soiul roşu românesc cu cea mai mare notorietate. Ieşenii au chiar un motiv în plus de mândrie: locul de origine […]

Learn More