razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de viţel & Cannonau di Sardegna, Sella & Mosca

Cannonau este soiul naţional al Sardiniei, el fiind cunoscut în Franţa ca Grenache şi în Spania ca Garnacha. Dacă acest strugure s-a născut pe continent şi apoi a migrat pe insulă sau viceversa, e o dispută pe care doar specialiştii o pot tranşa. Până atunci, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de acest Cannonau 100%, maturat 24 de luni în butoaie mari de stejar, produs la una din cramele de top ale Sardiniei. Culoarea vinului este roşu rubiniu deschis, asemenea unui Pinot Noir. Nasul, foarte expresiv, are fructe roşii de pădure, piele tăbăcită, violete şi tutun. Corpul este delicat, cu taninuri ferme şi cu alcool perfect integrat. Gustul vine cu o combinaţie de prune, piper negru, scorţişoară, cafea şi lemn dulce. Postgustul lung, fructat, puţin ierbos, are o astringenţă elegantă şi lasă note persistente de condimente exotice. Are nevoie de o scurtă oxigenare – 30 de minute în decantor – şi de o temperatură de servire ceva mai joasă – circa 14-16 grade. E un vin extrem de generos cu asocierile gastronomice.

Reţeta lui Costăchel | Friptură de viţel cu sos de şofran şi coniac

Related articles

Alira Tribun 2016, WineRo

Musaca de cartofi piure & Alira Tribun 2013, WineRo

Dacă nu vă plac vinurile roşii astringente şi suprabaricate, sunt multe şanse ca Tribun să fie vinul pe care-l căutaţi. Avem de-a face cu un […]

Learn More

Sandvici pané & Sable Noble alb 2015

Cu fiecare nouă ediţie, acest cupaj alb de la M1 conţine tot mai puţine soiuri, dar are din ce în ce mai multă expresivitate, echilibru […]

Learn More
Premium Vinèa Alb 2019, Villa Vinèa

Salată de linte cu somon & Premium Vinèa Alb 2019, Villa Vinèa

Gama “Premium”, în care s-au regăsit, până în prezent, doar vinuri monovarietale, s-a îmbogăţit, iată, cu primul cupaj alb. Avem de-a face cu o combinaţie […]

Learn More

1 Comment

  1. Eu aș zice, la fel cum o fac italienii care spun că roșiile lor sunt cele mai gustoase din lume (chit că au venit de peste Ocean), că cel mai bun Cannonau e cel din Sardinia. Din motiv că nu prea există ani răi sau ani buni la Sella e Mosca (clima).

    Dar noi nu suntem în Post?

Comments are closed.