razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Lasagna verde cu peşte şi nuci & Spumant Brut, Familia Darabont

Spumant Brut, Familia Darabont

Un cupaj sofisticat de Chardonnay, Riesling de Rin şi Fetească Regală, originar din regiunea Crişana (Biharia, judeţul Bihor), refermentat în sticlă prin metoda tradiţională şi maturat 2 ani pe drojdii fine. Un vin complex, care îmbina, cu precizie, senzaţii citrice, florale şi minerale, elegant învăluite în note de patiserie. Culoare galben auriu şi perlare intensă, la început, care se continuă cu bule fine şi persistente. Nas proaspăt, cu pară bergamotă, pâine caldă şi aluzii calcaroase. Textură cremoasă, un discret rest de zahăr (6g/l) perfect echilibrat de aciditate şi alcool bine integrat (12%). Gust plin, cu mere coapte, grapefruit şi gutuie. Postgust lung, cu tonuri de fagure de miere, alune prăjite şi impresii de citrice dulci amărui.

Lasagna verde cu peşte şi nuci
Reţeta lui Costăchel | Lasagna verde cu peşte şi nuci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cartofi noi la cuptor & Alira Rose 2012

Un rosé din Dobrogea ce combină două soiuri puternice într-un vin delicat. Feteasca Neagră şi Cabernet Sauvignonul sunt cei doi vinovaţi pentru stilul aparte a […]

Learn More

Pui prăjit în crustă de muştar & Terra Romana Chardonnay

Fermentat în lemn şi maturat în baric timp de 6 luni, acest Chardonnay de Dealu Mare este obţinut dintr-o vie plantată în 2006. Culoarea vinului […]

Learn More

Cartofi franţuzeşti & Cava Brut Nature, Castellroig

Dacă tot avem cartofi franţuzeşti, eu zic să îi asociem cu un vin spaniol, mai precis cu un spumant. Constat cu bucurie că 2012 este […]

Learn More