razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Lasagna verde cu peşte şi nuci & Spumant Brut, Familia Darabont

Spumant Brut, Familia Darabont

Un cupaj sofisticat de Chardonnay, Riesling de Rin şi Fetească Regală, originar din regiunea Crişana (Biharia, judeţul Bihor), refermentat în sticlă prin metoda tradiţională şi maturat 2 ani pe drojdii fine. Un vin complex, care îmbina, cu precizie, senzaţii citrice, florale şi minerale, elegant învăluite în note de patiserie. Culoare galben auriu şi perlare intensă, la început, care se continuă cu bule fine şi persistente. Nas proaspăt, cu pară bergamotă, pâine caldă şi aluzii calcaroase. Textură cremoasă, un discret rest de zahăr (6g/l) perfect echilibrat de aciditate şi alcool bine integrat (12%). Gust plin, cu mere coapte, grapefruit şi gutuie. Postgust lung, cu tonuri de fagure de miere, alune prăjite şi impresii de citrice dulci amărui.

Lasagna verde cu peşte şi nuci
Reţeta lui Costăchel | Lasagna verde cu peşte şi nuci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Muşchi de viţel cu tarhon & Don David Malbec

La reţeta lui Costăchel vom asorta, fără doar şi poate, un vin roşu cu corpolenţă medie şi tanini moi. Vă gândeaţi cumva la un Malbec? […]

Learn More
Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle (Antinori)

Varză cu carne de pui & Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle

Un supertoscan din Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, baricat 12 luni şi apoi maturat încă 5 ani în sticlă. Un exemplar care dovedeşte cum e […]

Learn More
Premium Kerner 2019, Villa Vinèa

Vinete marinate & Premium Kerner 2019, Villa Vinèa

Un vin de primăvară, care are două „cuvinte de ordine”: verde şi proaspăt. Face trimiteri la un Sauvignon Blanc neozeelandez, dar într-o versiune mai delicată. […]

Learn More