razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Macaroane cu chifteluţe & La Petite Perriere Pinot Noir Rose

Iată un vin ceva mai puţin obişnuit, obţinut din Pinot Noir 100%, provenind de pe Valea Loarei – o zonă mai puţin cunoscută pentru rozeuri. Culoarea este asemănătoare cu cea a somonului, având în plus şi nişte nuanţe arămii. Nasul este foarte reţinut, cu fructe roşii şi aromă de dulceaţă de trandafiri. Este mai corpolent decât te-ai aştepta, având alcoolul bine evidenţiat şi o aciditate moderată. Are un parcurs gustativ liniar, centrat pe cireşe coapte, vişine şi căpşuni. Postgustul este mediu, lăsând o senzaţie citrică, puţin amăruie, pe final. Un vin tânăr, de gastronomie, care trebuie băut până la sfârşitul anului acesta.

Reţeta lui Costăchel | Macaroane cu chifteluţe şi verdeaţă

Related articles

Cheesecake cu vişine & Cuvée Amélie, Crama Avincis

Teoretic, e greu de imaginat ceva mai neaoş ca un cupaj de Tămâioasă Românească şi Muscat Ottonel. Şi, tot teoretic, e greu de egalat la […]

Learn More

Spaghete cu hamsii & Muscat-Savignon 2013, Avincis

Acest cupaj de Muscat Ottonel şi Sauvignon Blanc de Drăgăşani îmi aduce aminte de însăşi definiţia bunului politician: să aibă stil şi carismă, dar să […]

Learn More

Tagliatelle cu sos de praz & Theia Chardonnay, Halewood

Un Chardonnay din zona Sebes-Apold, cu certe influenţe stilistice aparţinând “Lumii Noi”. Fermentarea şi maturarea în lemn i-au dat acestui vin o personalitate puternică şi […]

Learn More