razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mazăre cu carne & Pinot Noir Rose 2016, Villa Wolf

Regiunea Pfalz (Palatinate), situată în sud-vestul Germaniei, a împrumutat, de bună seamă, de la vecinii din Alsacia, câte ceva din filosofia franţuzească a rozeurilor. Spun “câte ceva”, fiindcă, cu toată evidenta influenţă francofonă, acest roze rămâne tributar, în sensul cel mai bun al termenului, stilului nemţesc de vinificaţie, cu ceva rest de zahăr (12 g/l), cu o excelentă aciditate şi mineralitate. Prin urmare, avem de-a face cu un Pinot Noir apetisant, cu o culoare roz somon şi un nas intens, cu fructe roşii şi aromă de peltea de trandafiri. Corpul este plin, cu un atac dulceag, dominat de căpşuni, pepene galben şi cireşe de mai. Postgustul este lung, proaspăt şi mineral. Un vin plin şi echilibrat, pe care l-aş vedea alături de o mâncare de mazăre cu carne.

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de mazăre cu carne
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Prune cu cremă de peşte & Bacanta Sauvignon Blanc Fumé 2018, Crama Gîrboiu

Un Sauvignon Blanc din regiunea vrânceană Coteşti, un vin incisiv şi totuşi delicat, maturat cu multă discreţie în baricuri de salcâm. Pare să aibă paşaport […]

Learn More
Arezan Băbească Neagră 2015, M1.Crama Atelier

Mazăre cu carne & Arezan Băbească Neagră 2015, M1.Crama Atelier

Băbeasca Neagră – denumită şi Rară Neagră, în Republica Moldova, e un soi autohton ale cărui origini se pierd undeva în perioada geto-dacilor. Azi, enologul […]

Learn More
Les Hauts de Janeil Rose de Syrah 2019, Francois Lurton

Şuncă de Praga & Les Hauts de Janeil Rose de Syrah 2019, Francois Lurton

Un roze vesel, din Languedoc, care aduce în pahare aromele ierburilor condimentate din sudul Franţei. Culoarea este roz carmin, cu tentă portocalie, iar nasul vine […]

Learn More