razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu broccoli şi rodii & Sophia Basilicata Bianco

Vinul de azi îşi are originea în Barile, zonă viticolă din regiunea Basilicata, situată chiar în “bolta cizmei” italice. Sophia este un cupaj exotic din soiurile Fiano, Traminer şi Malvasia, cu o culoare galben deschis şi un nas fin, cu ierburi uscate, alune şi note calcaroase. Corpul este rotund şi onctuos, aciditatea moderată şi alcoolul (13.5%) bine integrat. Gustativ are un parcurs liniar, centrat pe caise şi cireşe albe. Postgustul este dulceag şi puţin mineral. Un vin extrem de băubil şi foarte uşor de asociat la aproape orice preparat cu carne albă, peşte sau paste. Aş recomanda o temperatură de servire de 10-12 grade, pentru a potenţa aromele discrete ale vinului.

Reţeta lui Costăchel: Paste cu broccoli şi rodii

Related articles

Prune umplute cu Gorgonzola & Bertarose Chiaretto

Un roze din Veneto, obţinut din soiul Molinara cu un mic adaos de Merlot. Acest Chiaretto provine din viile crescute pe malul lacului Garda, ce […]

Learn More

Carne cu fasole verde & Castel Bolovanu, Vinarte

Despre varianta din 2006 a acestui Cabernet Sauvignon de Sâmbureşti produs de Vinarte am citit, în ultimul an, mai multe cronici nu tocmai laudative. Cum […]

Learn More

Rizoto cu pui & Crémant de Bourgogne Réserve

Un spumant obţinut prin metoda champenoise din Pinot Noir, Chardonnay, Gamay şi Aligoté. Culoarea este galben pal cu tonuri verzui, vinul perlează abundent în pahar. […]

Learn More