razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mere coapte umplute & Moscato Rose, Gancia

Moscato Rose, Gancia

Un frizante italian ce provine de la crama lui Carlo Gancia, primul italian care a făcut vin spumant, în Piemonte. La bază are stilul Moscato d’Asti: e dulce, intens aromat, are o prezenţă discretă a alcoolului (doar 7%) şi o perlare “grăbită”. Gancia aduce o mică “îmbunătăţire” spumantului piemontez, folosind şi struguri roşii adăugaţi clasicului Moscato Bianco. Iată de ce spumantul are o splendidă culoare trandafirie, cu discrete irizaţii arămii, luminoase. Nasul vine cu clasicele note de piersică, flori de portocal şi trandafiri de dulceaţă. Aciditatea medie şi restul de zahăr consistent dau vinului un corp plăcut şi onctuos. Gustul este intens, cu arome de nectarine, toast şi fagure de miere. Postgustul, lung, aromatic, lasă pe cerul gurii senzaţii dulci-amărui de coajă de citrice. Nu uitaţi să-l răciţi bine (6-8 grade Celsius) şi să-l serviţi la desert. Eu unul, l-am băut alături de nişte mere coapte umplute, iar efectul a fost unul de senzaţie.

Mere coapte umplute
Reţeta lui Costăchel | Mere coapte umplute
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Dealu Negru Sauvignon Blanc 2023, Crama Jelna

Piept de pui & Dealu Negru Sauvignon Blanc 2023, Crama Jelna

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), un vin exotic, cu puternice accente citrice şi minerale. Culoare galben deschis şi nas expresiv, cu […]

Learn More
Young Liliac Fruity 2017

Fileuri de peşte alb & Young Liliac Fruity 2017

Un cupaj din două feteşti (Albă şi Regală – mamă şi fiică), cu un puternic buchet floral şi cu un corp intens fructat. Culoarea vinului […]

Learn More

Mâncare de vită cu ciuperci & Promis 2011, Ca’Marcanda

Un super-toscan provenind de la crama celebrului Angelo Gaja, situată în regiunea Maremma Toscana. Această simplă introducere ar trebui să facă pe orice pasionat de […]

Learn More