razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Muşchi de vită cu ciuperci & Chianti Classico Riserva, Antinori

Un “Chianti Blend” cu 90% Sangiovese şi 10% Cabernet, maturat 14 luni în baric şi 12 luni în sticlă. Cupajul este intens şi elegant, iar Cabernetul, chiar şi minoritar, îşi face bine simţită prezenţa. Nu e un vin cu “ducă-s-ar pe gât” dar, cu siguranţă, cine îl bea îl va ţine minte. Culoarea este vişiniu închis, vinul formând lacrimi dese pe pahar. Nasul este direct, cu fructe negre de pădure, note minerale şi vanilate. Corpul, suplu şi elegant, are o bună aciditate, alcool perfect integrat şi taninuri moi şi dulci. Gustul este impetuos, având în prim plan coacăze, vişine supracoapte, ciocolată amară şi lemn dulce. Postgustul, foarte lung şi vibrant, lasă note intense de fruct şi condiment. Dacă sunteţi genul răbdător, îl puteţi păstra fără probleme încă un deceniu. Dacă sunteţi genul impetuos, îl puteţi bea chiar acum fără nicio frică, dar nu înainte de a-l lăsa 2 ore în decantor.

Reţeta lui Costăchel | Muşchi de vită cu ciuperci, prosciutto şi cafea

Related articles

Via Coltul Pietrei Sauvignon Blanc 2016, Viile Metamorfosis

Şniţel umplut în pesmet aromat & Via Colţul Pietrei Sauvignon Blanc 2016

Un Sauvignon Blanc modern, care, la prima impresie, are un stil mai degrabă exotic. Însă, după ce stai puţin de vorbă cu el, se dovedeşte […]

Learn More
Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Plăcintă de pui & Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Un rozé de pe Târnave, obţinut din Cabernet Sauvignon, Pinot Noir şi Syrah, care se face remarcat atât datorită stilului de vinificare – mai degrabă […]

Learn More
Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016, Tenuta Argentiera

Pilaf de varză & Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016

Un “roze super toscan” obţinut din Cabernet Sauvignon şi Syrah, provenind din celebra apelaţie Bolgheri. Cine îl degustă “în blind” ar putea jura că este […]

Learn More