razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de varză & Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016

Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016, Tenuta Argentiera

Un “roze super toscan” obţinut din Cabernet Sauvignon şi Syrah, provenind din celebra apelaţie Bolgheri. Cine îl degustă “în blind” ar putea jura că este un roşu deghizat în roze, un vin puternic şi, în acelaşi timp, foarte echilibrat. Culoarea este roz cărămiziu, trandafirie, iar nasul este elegant, cu coajă de portocale, patiserie fină şi note minerale. Corpul este plin, cu o excelentă aciditate şi cu alcool impecabil integrat. Gustul este centrat pe coacăze, piersici şi anason. Postgustul este lung, intens, cu senzaţii ierboase şi arome de condimente exotice. Nu este un “roze de terasă”, ci un vin de gastronomie, pe care l-aş vedea mai degrabă lângă un gyros sau un pilaf de varză dulce.

Pilaf de varză dulce
Reţeta lui Costăchel | Pilaf de varză dulce
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Aripioare chinezeşti & Praepositus Kerner 2012, Abbazia di Novacella

Kerner-ul, soi destul de rar întâlnit în România, provine din nordul Italiei (Alto Adige), are un părinte german (Riesling) şi unul italian (Schiava) şi un […]

Learn More

Plăcintă cu brânză şi mărar & Rosé de Chevalier 2016

Un rozé bordolez din regiunea Graves nu e tocmai ceva obişnuit pe piaţa noastră. Tocmai de aceea, v-aş recomanda să-l încercaţi, fiindcă face figură aparte […]

Learn More
Arrogance alb demisec 2021, Domeniile Franco-Române

Scrumbie la cuptor & Arrogance alb demisec 2021, Domeniile Franco-Române

Un cupaj demisec în care Feteasca Alba, majoritară, aduce onctuozitate şi fineţe, iar Tămâioasa Românească (25%) vine cu note aromatice extrem de ofertante. Un vin […]

Learn More