razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Omletă la cuptor & Grünner Veltliner Klassik 2018, Weinrieder

Grünner Veltliner Klassik 2018, Weinrieder

Un Grünner Veltliner ce provine din regiunea viticolă austrică Weinviertel, un vin extrem de proaspăt, care îţi dă impresia că muşti, cu poftă, dintr-un măr crud. Culoarea este galben auriu, cu irizaţii verzui, iar nasul, discret, vine cu aluzii ierboase, salin minerale. Corpul plin, are o textură fină, extrem de plăcută, cu alcool bine integrat şi o aciditatea sfredelitoare. La nivel aromatic, e destul de liniar, cu mere văratice acrişoare, lime şi ardei galben. Per ansamblu, dincolo de senzaţia intensă de “verde şi sec”, vinul are o certă eleganţă şi o anume complexitate dată de notele de miez de nucă şi ierburi aromatice, care apar pe final. Un vin de gastronomie, pe care l-aş vedea alături de o omletă la cuptor „cu de toate”.

Omletă la cuptor cu de toate
Reţeta lui Costăchel | Omletă la cuptor cu de toate
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Paste cu legume şi afumătură & Elenovo Rubin 2010, Edoardo Miroglio

Recunosc sincer că este pentru prima oară când mă întâlnesc cu soiul bulgăresc Rubin Bolgarskii – o încrucişare de Nebbiolo cu Syrah. Cu mare plăcere, […]

Learn More
Alira Rosé 2017, WineRo

Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc & Alira Rosé 2017, WineRo

Un cupaj de Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon, vinificat în rozé, care nu va trece neobservat, chiar şi la o degustare “în orb”. O combinaţie […]

Learn More
Premium Riesling de Rin 2019, Villa Vinèa

Pilaf de ciuperci & Premium Riesling de Rin 2019, Villa Vinèa

Un Riesling de Rin de pe Târnava Mică, un vin exotic, atât la propriu cât şi la figurat, care aduce citricele coapte şi căldura soarelui […]

Learn More