razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paella & Prosecco Extra Dry, Borgo Molino

Prosecco Extra Dry, Borgo Molino

Un spumant din Glera 100%, originar din regiunea Treviso (Veneto, nordul Italiei), obţinut prin metoda Charmat (refermentare în tanc de inox), un vin care aduce în pahare arome de fructe galbene coapte şi căldura soarelui dintr-o după-amiază tihnită de vară. Culoare galben pai şi o perlare intensă la început, urmată de multe bule fine şi persistente. Nas proaspăt, cu flori albe, citrice şi note de patiserie. Corp cremos, un rest consistent de zahăr bine echilibrat de aciditate şi alcool insesizabil (11%). Gust plin, cu măr verde, pară bergamotă şi lime. Postgust tonic, cu senzaţii de citrice dulci amărui şi tonuri de brioşă.

Paella
Reţeta lui Costăchel | Paella
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Friptură cu sos de vin & Crianza 2013, Tinto Pesquera

Regiunea Ribera del Duero, din provincia spaniolă Castilla y Leon, este locul unde soiul Tempranillo (Tinto Fino, cum este el numit în zonă) este rege. […]

Learn More

Vărzări moldoveneşti & Cuartz Brut, Crama Gîrboiu

Un spumant născut pe ruta România-Italia şi retur. Vinul de bază este un cupaj în care Plăvaia îşi adjudecă partea leului, iar Feteasca Albă este […]

Learn More
Prosecco Brut Millesimato 2016, Ville d'Arfanta

Rizoto cu peşte & Prosecco Brut, Ville d’Arfanta

Un spumant clasic italian, originar din Valdobbiadene – o regiune care reprezintă, prin ea însăşi, o garanţie a calităţii unui Prosecco. Vinul de bază este […]

Learn More