razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu peşte & Prosecco Brut, Ville d’Arfanta

Prosecco Brut Millesimato 2016, Ville d'Arfanta

Un spumant clasic italian, originar din Valdobbiadene – o regiune care reprezintă, prin ea însăşi, o garanţie a calităţii unui Prosecco. Vinul de bază este obţinut din soiul Glera, iar a doua fermentare e realizată prin metoda Charmat, în tancuri de inox. Culoarea este galben pai, foarte limpede, cu o perlare consistentă şi persistentă. Nasul este proaspăt şi exotic, cu multe fructe tropicale (ananas şi banane) bine coapte. Gustul, extrem de elegant, este centrat pe mere verzi, la care se adaugă câteva tuşe de apă de trandafiri şi patiserie fină. Alcoolul are o prezenţă discretă, iar aciditatea vie ţine destul de bine în frâu zahărul rezidual, astfel încât acest spumant poate face faţă, fără probleme (şi) funcţiei de aperitiv. Postgustul este proaspăt, lăsând o senzaţie dulceagă şi puţin citrică. Trebuie să-l răciţi energic înainte de a-l turna în pahare şi, pentru orice eventualitate, să aveţi în frigider încă o sticlă.

Rizoto cu peşte
Reţeta lui Costăchel | Rizoto cu peşte
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Nedeea rozé 2018, Vinarte

Mâncare de cartofi cu ciuperci & Nedeea rozé 2018, Vinarte

Alăturarea între Băbeasca Neagră şi Feteasca Neagră e o reţetă pe care nu cred că a mai încercat-o, până acum, vreun producător de pe la […]

Learn More
Alira Champagne J. de Telmont, WineRo

Păstrăv la cuptor & Alira Champagne J. de Telmont

Iată o premieră pe piaţa spumantelor de la noi: un private label făcut pentru Alira de către “J. de Telmont” – o prestigioasă casă de […]

Learn More

Pulpă de porc în pergament & Pinot Noir Michel Torino

Când mă gândesc la “chinul” de două ore de pe care trebuie să-l îndurăm aşteptând ca pulpa de porc să fie gata, o întrebare mă […]

Learn More