razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu carne & Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Un Sangiovese 100% provenind din regiunea toscană Peccioli, a cărui asprime caracteristică este îmblânzită de maturarea în butoaie mari de stejar şi de un rest de zahăr la limita superioară a vinului sec (3g/l), impecabil echilibrat de aciditate. Culoarea este roşu rubiniu, strălucitor, cu un nas intens, ce aduce violete, fructe roşii şi senzaţii “cerneloase”. Textura este suplă, cu taninuri ferme, dar frumos rotunjite şi cu alcool bine integrat. Gustul este centrat pe coacăze, cireşe amare şi vişine supracoapte, cu discrete aluzii de piper şi scorţişoară. Postgustul, lung, proaspăt şi fructat, lasă senzaţii de lemn dulce şi pudră de cacao. Are un excelent raport calitate/preţ, având în vedere că aspiră, pe drept cuvânt, să atingă ştacheta celor 90/100 puncte. Per ansamblu, este un Chianti prietenos, foarte uşor de băut şi, mai ales, de asociat cu o porţie de paste cu carne gratinate la cuptor.

Paste cu carne gratinate la cuptor
Reţeta lui Costăchel | Paste cu carne gratinate la cuptor
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Gewurztraminer demidulce 2021, Lechburg

Plăcintă cu brânză de vaci şi stafide & Gewurztraminer demidulce 2021, Lechburg

Un Gewurztraminer 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), obţinut din struguri BIO, un vin demidulce, aromatic şi cu o aciditate moderată. Culoare galben intens şi […]

Learn More
Prince Matei Merlot Reserva 2013, Domeniile Prince Matei

Friptură de vită cu rozmarin & Prince Matei Merlot Reserva 2013

Un Merlot românesc care a rămas în topul preferinţelor mele, chiar dacă proprietarul brandului nu mai este Vinarte ci Domeniile Prince Matei. Avem de-a face […]

Learn More

Pui fript cu muştar & Prosecco One & Only Millesimato 2016

Un spumant oarecum unic, în sensul că e făcut integral din struguri recoltaţi în 2016 (millesimato) şi doar de pe un singur plai (single vineyard). […]

Learn More