razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu piept de pui & Litorale Rosato 2017, Val delle Rose

Litorale Rosato 2017, Val delle Rose

Un roze corpolent, intens şi expresiv, din Sangiovese 100% vinificat în alb şi presat lejer, pentru a obţine o discretă tentă cărămizie. Nasul este delicat, cu fructe roşii, condimente şi senzaţii minerale. Corpul este amplu, cu aciditate medie şi alcool bine integrat. Gustul este direct, cu cireşe de mai, coacăze şi căpşuni coapte. Postgustul este intens şi proaspăt, cu mult fruct şi senzaţii amărui, atractive. Nu este tocmai rozeul clasic “de terasă”, dar, dacă nu e servit prea rece (10-12 grade), se poate dovedi un foarte bun companion pentru o porţie de paste cu piept de pui, ciuperci şi costiţă.

Paste cu piept de pui, ciuperci şi costiţă
Reţeta lui Costăchel | Paste cu piept de pui, ciuperci şi costiţă
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Muşchi de vită & Alpha Carmenère 2014, Montes

Un vin cărnos şi condimentat, cu arome complexe şi profunde, un “dream team” cu 90% Carmenere şi 10% Cabernet Sauvignon, cu certificat de naştere din […]

Learn More

Musaca de dovlecei & Pinot Noir 2012, Villa Maria

Un Pinot Noir neozeelandez, foarte “bine crescut”, chiar dacă nu seamănă leit cu rudele sale din Burgundia. Are o culoare roşu deschis, cu nuanţe vişinii […]

Learn More

Piept de pui în pergament & Blanc de Noir 2016, Lacerta

Delicat şi elegant, acest “blanc de noirs” iubeşte ca un vin alb, dar gândeşte ca un vin roşu. Şi nu e de mirare, căci e […]

Learn More