razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu sos de smântână & Cremant d’Alsace 2009

Cremant d’Alsace este una din cele mai cunoscute apelaţii franţuzeşti de vinuri spumante. De câteva decenii, rivalitatea cu Champagne i-a determinat pe alsacieni să ridice ştacheta calităţii foarte sus. Spumantul de azi s-a născut pe terasele văii Rinului, la Orschwiller-Kintzheim şi poartă amprenta locului din care provine şi a soiului Pinot Blanc din care este făcut. Are o culoare galben pai, o perlare fină şi o textură onctuoasă. Predomină notele de miere, piersică şi pâine prăjită. Gustul puţin dulceag cu atingeri de sâmbure de caisă recomandă acest spumant alături de pastele cu sos de smântână propuse de Costăchel.

Reţeta lui Costăchel | Paste cu nuci, brânză şi sos de smântână

Related articles

Les Hauts de Barville Châteauneuf-du-Pape 2021, Brotte

Dak Sanjuk & Les Hauts de Barville Châteauneuf-du-Pape 2021, Brotte

Un Grenache Blanc 100%, din regiunea Châteauneuf-du-Pape (sudul văii Ronului), un vin masiv şi complex, care combină fructele galbene confiate, citricele şi notele intens minerale. […]

Learn More
Premium Sauvignon Blanc 2019, Villa Vinèa

Pâine umplută cu ciuperci & Premium Sauvignon Blanc 2019, Villa Vinèa

Notele ierboase, impresiile minerale şi o intensă aciditate sunt cele trei coordonate gustative ce guvernează acest vin. Realizat într-un stil discret şi elegant, fără accente […]

Learn More

Plăcintă de pui & Sauvignon Blanc, Michel Torino

Citind reţeta de plăcintă de pui propusa de Costăchel îmi vine o nestavilită poftă de Sauvignon Blanc. Dar unde găsim un vin pe măsura acestei […]

Learn More