razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Păstrăv la cuptor & Alira Champagne J. de Telmont

Alira Champagne J. de Telmont, WineRo

Iată o premieră pe piaţa spumantelor de la noi: un private label făcut pentru Alira de către “J. de Telmont” – o prestigioasă casă de şampanie din regiunea Reims, adică, cum s-ar zice, “chiar de la mama ei”. Vinul de bază este un asamblaj clasic pentru regiunea Champagne (Chardonnay, Pinot Noir şi Pinot Meunier), refermentat în sticlă şi maturat timp de 30 de luni pe drojdii fine. Restul de zahăr, foarte discret, îl încadrează la categoria “brut” şi este prezent doar atât cât să rotunjească gustul. Culoarea este galben intens, cu irizaţii metalice, iar perlarea este fină şi intensă. Nasul, sobru şi complex, vine cu fructe confiate, ierburi aromatice, tuşe de patiserie şi impresii discret minerale. Corpul este cremos, cu alcool bine evidenţiat şi cu o aciditate zglobie. Gustul etalează arome elegante de piersici şi smochine coapte, note de coajă de pâine proaspătă şi senzaţii amărui mentolate. Finalul este condimentat şi foarte răcoritor, lăsând o cuceritoare iluzie de pelin. Un vin de sărbătoare şi de gastronomie fină.

Păstrăv la cuptor cu sos cremos
Reţeta lui Costăchel | Păstrăv la cuptor cu sos cremos
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Anno SB/CH 2017, Licorna

Dovlecei umpluţi cu brânză & Anno 2017, Licorna

Un vin alb extrem de sofisticat şi, în acelaşi timp, greu de decriptat. Vă recomand să vă apropiaţi de el cu răbdare şi cu promisiunea […]

Learn More

Pui cu ciuperci & Castel Stârmina Riesling

Chiar dacă puiul cu ciuperci propus de Costăchel a fiert în bere, asta nu înseamnă că nu l-am putea servi alături de o bere rece… […]

Learn More

Pere cu vin roşu & Beaujolais Nouveau

Reţeta lui Costăchel este una neobişnuită dar foarte binevenită pentru sfârşitul postului. La fel de neaşteptată va fi şi propunerea mea de asociere cu vinul: […]

Learn More