razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pere cu ciocolată & Prince Ştirbey Tămâioasă Românească

Oliver Bauer, enologul cramei Ştirbey, este un neamţ care a înţeles soiurile clasice româneşti din Drăgăşani poate mai bine decât mulţi conaţionali. Este şi cazul acestei Tămâioase Româneşti, care se constituie, de ani buni, într-un reper de corectă vinificare a soiului. Vinul are o culoare galben aurie, strălucitoare şi un buchet de busuioc, mentă şi tămâie. Gustativ ne încântă echilibrul perfect între aciditate şi restul de zahăr, totul fiind învăluit în arome de soc, ananas şi miere. Finalul este foarte lung, cu senzaţii citrice şi condimentate. Impresia generală este una de lejeritate şi prospeţime, probabil şi din cauza concentraţiei alcoolice moderate, de 11,5%. Foarte potrivit la deserturi cu fructe.

Reţeta lui Costăchel | Pere cu ciocolată piperată

Related articles

Cartofi noi la cuptor & Sable Noble alb

Pentru acest început de vară, nimic nu pare mai potrivit ca reţeta de cartofi noi la cuptor propusă de Costăchel. Dacă tot avem cartofi noi […]

Learn More

Prăjitură cu blat de biscuiţi & Conacul Ambrozy 2013, Recaş

Un vin dulce, proaspăt şi impetuos, obţinut din struguri de Sauvignon Blanc culeşi foarte târziu în toamna anului 2013. Conacul Ambrozy vine să completeze o […]

Learn More
Ana Sauvignon Blanc 2019, Jidvei

Rizoto cu pui & Ana Sauvignon Blanc 2019, Jidvei

Un Sauvignon Blanc de pe Târnave care ar cam ajunge la tiebreak, dacă ar juca cu un Sancerre, un Pouilly-Fumé, sau cu orice alt exemplar […]

Learn More