razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Peşte la cuptor & Rusalcă Albă 2015, Crama Oprişor

Un cupaj complex şi elegant de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Riesling, executat într-o perfectă armonie, precum un cvartet de coarde de Haydn. Culoarea vinului este galben deschis, iar nasul este reţinut, cu flori de câmp, iarbă proaspăt cosită şi ardei gras. Corpul vinului este suplu şi zvelt, gustativ predominând merele verzi, ciresele albe şi notele discrete de soc. Alcoolul de 13,5% este perfect integrat, aciditatea este exact atât cât trebuie, iar baricul este utilizat cu multă discreţie. Postgustul e mediu, proaspăt şi vioi, cu fructe albe şi o subtilă notă amăruie. Un vin foarte potrivit pentru aperitive, salate şi preparate din peşte.

Reţeta lui Costăchel | Peşte la cuptor în pergament
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Dovlecei umpluţi cu brânză & Rose 2015, Lacerta

Proaspăt, cu mult fruct şi foarte uşor de băut – aşa s-ar defini, pe scurt, acest roze obţinut din Blaufränkisch 100%. Rezonanţa nemţească a soiului […]

Learn More

Pui cu ciuperci & Valahorum 2015, Domeniile Tohani

Un cupaj elegant şi echilibrat, cu o influenţă semnificativă a baricului. Valahorum este creat pe o bază de Chardonnay, la care se adaugă câteva procente […]

Learn More
Smerenie 2017, Crama Oprişor

Rulouri de vită cu muştar & Smerenie 2017, Crama Oprişor

Pentru amatorii avizaţi, vinul de azi e binecunoscut şi mult aşteptat. Pe de altă parte, cei care nu au gustat încă acest cupaj exotic de […]

Learn More