razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Peşte la cuptor & Rusalcă Albă 2015, Crama Oprişor

Un cupaj complex şi elegant de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Riesling, executat într-o perfectă armonie, precum un cvartet de coarde de Haydn. Culoarea vinului este galben deschis, iar nasul este reţinut, cu flori de câmp, iarbă proaspăt cosită şi ardei gras. Corpul vinului este suplu şi zvelt, gustativ predominând merele verzi, ciresele albe şi notele discrete de soc. Alcoolul de 13,5% este perfect integrat, aciditatea este exact atât cât trebuie, iar baricul este utilizat cu multă discreţie. Postgustul e mediu, proaspăt şi vioi, cu fructe albe şi o subtilă notă amăruie. Un vin foarte potrivit pentru aperitive, salate şi preparate din peşte.

Reţeta lui Costăchel | Peşte la cuptor în pergament
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Vigneron Chardonnay BIO 2017, Domeniile Franco-Române

Sfeclă cu ciuperci & Vigneron Chardonnay 2017, Domeniile Franco-Române

Un Chardonnay fin şi mineral, care, chiar şi fără aportului baricului, are o remarcabilă complexitate datorată maturării la sticlă. Un vin echilibrat şi frumos evoluat, […]

Learn More
Cabernet Sauvignon 2017, Vitis Metamorfosis

Iepure cu sos de bere & Cabernet Sauvignon 2017, Vitis Metamorfosis

Un Cabernet Sauvignon 100%, din regiunea Dealu Mare (comuna Vadu Săpat, judeţul Prahova), maturat 18 luni în baric, un vin ajuns în vârf de formă, […]

Learn More
Prosecco Brut, Le Contesse

Paste cu nuci & Prosecco Brut, Le Contesse

Un spumant din regiunea italiană Treviso, obţinut din soiul Glera, prin refermentare în autoclave de inox. Excelează prin fineţe, eleganţă şi note florale. Culoarea este […]

Learn More