razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Peşte la cuptor & Rusalcă Albă 2015, Crama Oprişor

Un cupaj complex şi elegant de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Riesling, executat într-o perfectă armonie, precum un cvartet de coarde de Haydn. Culoarea vinului este galben deschis, iar nasul este reţinut, cu flori de câmp, iarbă proaspăt cosită şi ardei gras. Corpul vinului este suplu şi zvelt, gustativ predominând merele verzi, ciresele albe şi notele discrete de soc. Alcoolul de 13,5% este perfect integrat, aciditatea este exact atât cât trebuie, iar baricul este utilizat cu multă discreţie. Postgustul e mediu, proaspăt şi vioi, cu fructe albe şi o subtilă notă amăruie. Un vin foarte potrivit pentru aperitive, salate şi preparate din peşte.

Reţeta lui Costăchel | Peşte la cuptor în pergament
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Salată de brânzeturi & La Moynerie Pouilly-Fume 2011

Pentru orice amator de Sauvignon Blanc de Lume Veche, un vin de pe Valea Loarei este un motiv de bucurie. Iar dacă vinul provine din […]

Learn More
Quattronotti Appassimento Negroamaro 2020, Montemajor

Chili con carne & Quattronotti Negroamaro 2020, Montemajor

Un vin roşu care te uimeşte, din cel puţin trei motive. Mai întâi, e perfect echilibrat şi gata de băut, chiar dacă a trecut mai […]

Learn More
Arrogance rozé demisec 2021, Domeniile Franco-Române

Cheesecake cu vișine & Arrogance rozé demisec 2021, Domeniile Franco-Române

Un rozé zglobiu, din Merlot 100%, care joacă totul pe cartea fructelor roşii coapte, plus o bună aciditate şi un mic rest de zahăr, care […]

Learn More