razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Somon la grătar & Selection Diamant 2019, Villa Vinèa

Selection Diamant 2019, Villa Vinèa

Un cupaj baricat de Fetească Alba şi Fetească Regală, “cea mai românească” combinaţie de soiuri albe la care ar putea visa un producător autohton. E complex, fără a fi greu de înţeles şi e sofisticat, fără a fi din cale afară de pretenţios. Un vin care surprinde, întocmai, chintesenţa podgoriei Târnavelor. Culoarea vinului este galben auriu, intens, iar nasul, subtil, îmbină senzaţiile florale, cu cele de fructe albe confiate şi cu o fină tuşă minerală. Corpul masiv are o textură compactă, alcool bine integrat, o aciditate moderată şi o semnificativă amprentă a baricului. Gustul aduce mere pârguite, caise coapte, vanilie şi aluzii de lemn şi fum. Postgustul lung, intens, lasă note de unt, patiserie fină şi arahide. Are nevoie de o oră de oxigenare în decantor şi de o temperatură de servire de 10-12 grade. Un vin predestinat gastronomiei fine.

Somon la grătar cu sos meunière
Reţeta lui Costăchel | Somon la grătar cu sos meunière
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Black Label Chardonnay 2016, McGuigan

Salată de cartofi cu spanac & Chardonnay 2016, McGuigan

Un Chardonnay din sud-estul Australiei, vinificat în cel mai pur stil de “lume nouă”, cu note pregnante de baric şi multe fructe tropicale. Culoarea vinului […]

Learn More

Peşte cu ananas & Podium Verdicchio

Un Verdicchio 100% din regiunea italiană Marche, care este de altfel şi patria acestui soi. Culoarea galben aurie ne indică un vin ajuns la maturitate. […]

Learn More
Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc, François Lurton

Salată de sfeclă roşie & Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc, François Lurton

Dacă “Armagnac” este o referinţă deja clasică pentru regiunea Gascogne din sud-vestul Franţei, iată că şi acest Sauvignon Blanc “Lightly Sparkling” a devenit, de ceva […]

Learn More