razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Peşte pane & Aragosta Vermentino di Sardegna 2016

Aragosta Vermentino di Sardegna 2016, Santa Maria la Palma

Acest Vermentino ne reaminteşte că, în Sardinia, locul său de baştină, vinul foloseşte, printre altele, ca să astâmpere setea verilor toride. Aragosta poate părea un vin lejer, “de băut cu cană”, dar el are, în acelaşi timp, o eleganţă şi un echilibru aparte. Culoarea este de un galben solar, luminos, iar nasul e fin, cu ierburi uscate, piersici coapte şi alune de pădure. Corpul crocant are o splendidă aciditate, la care se adaugă arome de măr verde, pară bergamotă şi o mineralitate salină. Postgustul este lung şi răcoritor, lăsând o plăcută senzaţie citrică, dulce-amăruie. Recomandări de servire? Pregătiţi nişte peşte pane şi puneţi vreo 2-3 sticle la rece.

Peşte pane surpriză
Reţeta lui Costăchel | Peşte pane surpriză
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Muşchi de viţel cu tarhon & Sable Noble roşu 2012

Acest cupaj în părţi egale din Fetească Neagră, Merlot şi Cabernet Sauvignon este atât de proaspăt şi echilibrat încât sunt tentat să cred că întinereşte […]

Learn More

Porc Mu-Shu & Prorogos Red, Lafazanis

Poate v-aţi fi aşteptat ca la reţeta chinezească a lui Costăchel să vă propun un vin chinezesc. Aş fi făcut-o şi pe asta dacă m-aş […]

Learn More

Rizoto cu pui & Crémant de Bourgogne Réserve

Un spumant obţinut prin metoda champenoise din Pinot Noir, Chardonnay, Gamay şi Aligoté. Culoarea este galben pal cu tonuri verzui, vinul perlează abundent în pahar. […]

Learn More