razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu peşte & Theia Chardonnay 2014, Halewood

Fermentarea şi maturarea în lemn i-au dat acestui Chardonnay din zona Sebeş-Apold o personalitate puternică şi o notă exotică, de “Lume Nouă”. Culoarea este galben auriu, iar nasul, intens, vine cu arome de fagure de miere, miez de nucă şi coajă de citrice. Corpul vinului este masiv, cu o textura onctuoasă şi o bună aciditate. Gustul este exploziv, cu ananas, grapefruit, piersici şi lemn afumat. Postgustul este lung, proaspăt, cu note vanilate şi puţin condimentate. Un vin care se asortează de minune la o porţie rizoto cu peşte.

Reţeta lui Costăchel | Rizoto cu peşte
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Premium Gewurztraminer 2019, Villa Vinèa

Salată de brânzeturi & Premium Gewurztraminer 2019, Villa Vinèa

Un Gewurztraminer care reînvie aromele copilăriei, aducând senzaţii de socată şi peltea de gutui, ambele proaspăt scoase din cămara bunicilor. Un vin de gastronomie, intens […]

Learn More
Terra Romana Fetească Neagră 2015, SERVE

Musaca & Terra Romana Fetească Neagră 2015, SERVE

O Fetească Neagră în stare pură – atât la propriu cât şi la figurat, un vin cu greutate, dar, în acelaşi timp, extrem de băubil. […]

Learn More
La Petite Sophie 2015, Gitana Winery

Cartofi umpluţi cu peşte & La Petite Sophie 2015, Gitana Winery

Acest cupaj eclectic de Chardonnay, Fetească Regală şi Riesling este dedicat “micuţei noastre Sophie” de la “Vinăria Ţiganca”, precum scrie chiar pe contraetichetă. Vinul provine […]

Learn More