Un vin produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei printr-o metodă antică numită Appassimento. De obicei această tehnică de vinificare este folosită pentru Amarone, dar cei de la MASI o aplică şi la acest cupaj de Pinot Grigio şi Verduzzo. Practic, vinul este obţinut parţial din struguri proaspăt culeşi şi parţial din boabe deshidratate. Metoda este migăloasă dar rezultatul este pe măsura efortului depus. Culoarea splendidă (galben auriu strălucitor), nasul sofisticat (gutuie coaptă, cireşe albe, lime) şi gustul onctuos, rotund şi echilibrat sunt tot atâtea argumente pentru a nu rata acest vin. Preţul este unul de sărbătoare, 58 de lei pentru o sticlă, dar dacă vreţi să faceţi impresie unor musafiri pretenţioşi acesta este exact vinul care vă trebuie. Se potriveşte de minune cu pilaful lui Costăchel, mai ales dacă îi punem alături şi un file de somon la grătar.