razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Plăcintă cu brânză de vaci şi stafide & Gewurztraminer demidulce 2021, Lechburg

Gewurztraminer demidulce 2021, Lechburg

Un Gewurztraminer 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), obţinut din struguri BIO, un vin demidulce, aromatic şi cu o aciditate moderată. Culoare galben intens şi nas expresiv, cu tonuri gutuie coaptă şi fagure de miere. Corp onctuos, un consistent rest de zahăr parţial compensat de aciditate şi alcool bine integrat (13,5%). Gust plin, cu soc, peltea de trandafiri şi pară bergamotă. Postgust lung, cu senzaţii de citrice dulci-amărui şi note minerale.

Plăcintă cu brânză de vaci şi stafide
Reţeta lui Costăchel | Plăcintă cu brânză de vaci şi stafide
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Musaca de cartofi piure & Marlborough Sauvignon Blanc

Dacă eşti un iubitor de Sauvignon Blanc vinificat în stil “lume nouă”, atunci este imperios necesar să guşti măcar un vin din Marlborough, Noua Zeelandă. […]

Learn More
Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Carne cu fasole verde & Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Un vin tânăr, provenind din regiunea Alicante/Valencia, gândit pentru consum imediat, dar cu o construcţie destul de sofisticată. Tarima mizează totul pe cartea fructului proaspăt, […]

Learn More

Chili con carne & Caloian Merlot, Oprişor

Sper să nu supăr pe nimeni numind această reţetă “nepretenţioasă”, dar mie aşa mi se pare. În consecinţă, pentru a o acompania, ne trebuie un […]

Learn More