razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Prune umplute cu Gorgonzola & Cuvée de Purcari Brut Rosé

Cuvée de Purcari Brut Rosé

Un spumant elegant şi sofisticat, realizat dintr-un triptic de Pinot-uri (Pinot Meunier, Pinot Blanc, Pinot Noir), în care fructele albe şi roşii se îmbină fericit cu notele de autoliză. Culoarea vinului este roz cărămiziu, cu irizaţii portocalii, iar perlarea e fină şi uniformă. Nasul aduce o cascadă de fructe roşii proaspete, patiserie fină şi coajă de portocale. Corpul e plin, cremos, cu alcool insesizabil (12%) şi o aciditate vie care compensează foarte bine restul de zahăr (9 grame/l). Gustul vine cu cireşe albe, merişoare şi impresii de pâine proaspăt prăjită. Postgustul este lung, fructat, dulce acrişor, lăsând senzaţii de zmeură şi vanilie. Un vin foarte potrivit la începutul mesei, alături de o salată grecească sau de nişte prune umplute cu Gorgonzola.

Prune umplute cu Gorgonzola pe pat de Speck
Reţeta lui Costăchel | Prune umplute cu Gorgonzola pe pat de Speck
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Chili con carne & Arezan Fetească Neagră 2012

Îmi place mai mult versiunea 2012 a Feteştii Negre Arezan decât cea din 2011. În 2012, vinul nu mai este exclusiv tributar stilului New World, […]

Learn More

Praz gratinat cu şuncă & Sable Noble Roze 2014

Roze-ul 2014 de la Crama Atelier şi-a schimbat puţin look-ul faţă de cel din 2013. Enologul Răzvan Macici a adoptat, pentru acest cupaj de Merlot […]

Learn More
Cabernet by Enira 2019, Domaine Bessa Valley

Volovan cu muşchi de viţel & Cabernet by Enira 2019, Domaine Bessa Valley

De obicei, ne aşteptăm de la un Cabernet Sauvignon 100%, baricat timp de un an în stejar franţuzesc, să ne zguduie simţurile, prin masivitate şi […]

Learn More