razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu costiţă & Elenovo Chardonnay, Edoardo Miroglio

Chiar dacă provine din regiunea bulgărească Nova Zagora, acest Chardonnay este vinificat în cel mai pur stil californian. Culoarea vinului este galben aurie, cu o discretă tentă verzuie. Nasul este intens, cu vanilie, lemn afumat şi flori de soc. Corpul este mediu, onctuos, cu aciditate moderată şi alcool bine integrat. Gustativ este foarte liniar, cu note de pâine prăjită, grapefruit şi ananas. Postgustul lung, persistent şi dulceag, ne lasă plăcute senzaţii de unt şi fum. Un vin pe care mi-l imaginez cu uşurinţă alături de un “năstruşnic” rizoto cu porumb, costiţă şi salvie.

Reţata lui Costăchel | Rizoto cu boabe de porumb, costiţă afumată şi salvie

Related articles

Rulouri cu ciuperci şi cârnaţi & Duo by Enira

Gustând vinul de azi m-am întrebat cu ce duet celebru se aseamănă: John Travolta & Olivia Newton John, Simon & Garfunkel sau Sonny & Cher? […]

Learn More

Ceapă umplută & Aconcagua Sauvignon Blanc 2013

Acest Sauvignon Blanc chilian reuneşte două caracteristici aparent ireconciliabile: maturitatea şi prospeţimea. E un vin care seamănă – şi o să-mi iertaţi comparaţia – cu […]

Learn More
Alira Rosé 2017, WineRo

Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc & Alira Rosé 2017, WineRo

Un cupaj de Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon, vinificat în rozé, care nu va trece neobservat, chiar şi la o degustare “în orb”. O combinaţie […]

Learn More