razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui à la Kiev & Quintessence 2017, Domaine de l’Herré

Quintessence 2017, Domaine de l'Herré

Un cupaj dens şi expresiv, în care soiurile Gros Manseng, Chardonnay şi Sauvignon Blanc “îşi dau mâna” ca să demonstreze că şi vinurile albe din sud-vestul Franţei pot juca “în liga mare”. Avem de-a face cu o licoare care a captat atât căldura soarelui din Gascogne cât şi aromele mediteraneene ale sudului. Aciditatea, mineralitatea, fructele exotice, condimentele şi ierburile aromatice ies, rând pe rând, la rampă, pentru a susţine partitura ce beneficiază de notele elegante de fagure de miere şi nucă prăjită ale Chardonnay-ului, complimentate de senzaţiile de soc şi ardei gras aduse de Sauvignon. Un vin complex şi intens, ce poate face faţă cu succes unui pui à la Kiev.

Pui à la Kiev
Reţeta lui Costăchel | Pui à la Kiev
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Conopidă gratinată & Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Un cupaj de Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Riesling de Rin, care a devenit un veritabil “clasic de Dealu Mare”. Ediţia a 14-a de Cuvée Amaury […]

Learn More

Tartină napolitană & Cuvée Nicolae 2015, Domeniile Tohani

Un vin cu arome intense, un cupaj sofisticat şi extrem de bine cizelat, obţinut din două soiuri româneşti – Tămâioasă Românească şi Fetească Albă şi […]

Learn More

Plăcintă cu brânză de vaci & Lacrima lui Ovidiu alb

Lacrima lui Ovidiu este, poate, unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti de vin, atât la noi cât şi în străinătate. Oricine vă poate spune […]

Learn More