razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de brânzeturi & Premium Gewurztraminer 2019, Villa Vinèa

Premium Gewurztraminer 2019, Villa Vinèa

Un Gewurztraminer care reînvie aromele copilăriei, aducând senzaţii de socată şi peltea de gutui, ambele proaspăt scoase din cămara bunicilor. Un vin de gastronomie, intens şi complex, recomandat împreună cu preparate thai, iuţi şi condimentate. Culoarea vinului este galben deschis, strălucitor, iar nasul, expresiv, vine cu măr copt, ananas şi aluzii calcaroase. Corpul mediu are o frumoasă prospeţime şi alcool bine integrat. Gustul e centrat pe note neaoşe de soc şi gutuie, la care se adaugă tonuri exotice de mango şi anason. Postgustul, lung, proaspăt şi intens, lasă impresii dulci, condimentate şi discret minerale.

Salată de brânzeturi cu nuci şi migdale
Reţeta lui Costăchel | Salată de brânzeturi cu nuci şi migdale
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Sfeclă roşie cu ciuperci & Cuartz Brut Rosé, Gîrboiu

Un spumant roze reuşit din Vrancea nu-i tocmai monedă curentă. Şi totuşi, azi avem un Pinot Noir din regiunea Coteşti, refermentat prin metoda Charmat, care […]

Learn More
Daima Fetească Neagră 2020, Crama Trantu

Mâncare de porc cu ciuperci & Daima Fetească Neagră 2020, Crama Trantu

O Fetească Neagră 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin tânăr şi deja frumos rotunjit, cu note de fructe negre coapte şi accente de condimente […]

Learn More

Pui cu conopidă & Rusalcă Albă, Crama Oprişor

Amatorii de vinuri suprabaricate şi intens aromate nu cred că ar trebui să opteze pentru vinul de azi. În schimb, aş recomanda Rusalca Albă celor […]

Learn More