razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sandvici pané & Vila Dobruşa Pinot Noir 2014, Avincis

Vila Dobruşa Pinot Noir 2014, Avincis

Un Pinot Noir de Drăgăşani, matur şi “bine aşezat”, care nu-şi propune să epateze audienţa, dar, în schimb, reuşeşte să se facă remarcat printr-o frumoasă textură şi un stil prietenos şi convivial, cu o influenţă minimală a baricului. Culoarea este rubiniu deschis, cu o fină bordură cărămizie, iar nasul vine cu fructe roşii şi note discrete de violete şi piper alb. Corpul este suplu şi elegant, taninurile sunt moi şi catifelate, iar alcoolul e impecabil integrat. Gustativ, aduce în prim plan un mix de cireşe, vişine şi căpşuni, la care se adaugă, pe fundal, senzaţii de lemn dulce şi scorţişoară. Postgustul, nu foarte lung, dar extrem de proaspăt, are o bună aciditate care te îmbie, imediat, la încă un pahar. Un vin foarte potrivit alături de un sandvici pané (Mozzarella in carozza).

Sandvici pané (Mozzarella in carozza)
Sandvici pané (Mozzarella in carozza)
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Merlucius cu sos de roşii & Vina Tobia Blanco

Am auzit adeseori acreditata teoria conform carei in regiunea Rioja din nordul Spaniei singurele vinuri care merita luate in considerare sunt cele rosii. Nimic mai […]

Learn More
Cupola Sanctis 2018 Sfinţii Constantin şi Elena, Crama Oprişor

Muşchiuleţ de porc & Cupola Sanctis 2018, Crama Oprişor

Un cupaj clasic, din Merlot şi Cabernet Sauvignon, cu o discretă maturare în lemn, îmbuteliat fără filtrare. Dacă sunteţi în căutarea unui vin tânăr, uşor […]

Learn More

Pui prăjit în crustă de muştar & Terra Romana Chardonnay

Fermentat în lemn şi maturat în baric timp de 6 luni, acest Chardonnay de Dealu Mare este obţinut dintr-o vie plantată în 2006. Culoarea vinului […]

Learn More