razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sfeclă cu ciuperci & Vigneron Chardonnay 2017, Domeniile Franco-Române

Vigneron Chardonnay BIO 2017, Domeniile Franco-Române

Un Chardonnay fin şi mineral, care, chiar şi fără aportului baricului, are o remarcabilă complexitate datorată maturării la sticlă. Un vin echilibrat şi frumos evoluat, ajuns deja în perioada optimă de consum. Culoarea este galben auriu, iar nasul e discret, cu fructe confiate şi senzaţii de anason. Corpul e delicat, cu o aciditate bine dozată şi alcool perfect integrat. Gustul aduce un mix de piersici coapte, pară bergamotă şi lime, la care se adaugă impresii de lavandă şi ceai verde. Postgustul, lung şi proaspăt, lasă note de fagure de miere si aluzii de cremene.

Sfeclă roşie cu ciuperci uscate
Reţeta lui Costăchel | Sfeclă roşie cu ciuperci uscate
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Nikolaos Merlot rozé 2017, Crama Histria

Salată de pui & Nikolaos Merlot rozé 2017, Crama Histria

Un rozé neobişnuit, din Merlot dobrogean, care îmi aminteşte de un rosado spaniol din Somontano, un vin “cu suflet de alb şi corp de roşu”. […]

Learn More

Mâncare de porc cu conopidă & Rosé 2014, Avincis

Un roze ce provine din Drăgăşani şi care se evidenţiază prin două calităţi pe care, personal, le preţuiesc mult: eleganţa şi discreţia. Obţinut din Cabernet […]

Learn More
Freamăt Alb 2021, Domeniul Catleya

Budincă de conopidă & Freamăt Alb 2021, Domeniul Catleya

Un cupaj pur românesc de Fetească Alba (68%) şi Fetească Regală (32%), originar din Mehedinţi (Corcova), un vin voluptos şi expresiv, care declină cu succes […]

Learn More