razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Şniţel umplut & Rezerva Contelui alb 2015, SERVE

Recunosc, acest vin m-a nimerit în plin: e un cupaj între cele două soiuri albe pentru care am o mare slăbiciune – Sauvignon Blanc şi Riesling de Rin. Rezerva Contelui, varianta albă, este echilibrat, elegant şi, nu în ultimul rând, de o rară modestie – ar fi meritat pe deplin să facă parte din gama superioară, Terra Romana. Culoarea este galben deschis, strălucitor, cu nuanţe verzui. Nasul, extrem de fin, aduce alune de pădure, mere verzi şi senzaţii minerale. Corpul este amplu şi onctuos, cu o bună aciditate şi cu alcool impecabil integrat. Gustul este complex, cu un mix de caise, lime şi ardei verde, la care se adaugă impresii de fagure de miere şi busuioc uscat. Postgustul este proaspăt, ierbos şi discret condimentat. Un vin redutabil în categoria sa de preţ.

Reţeta lui Costăchel | Şniţel umplut în pesmet aromat
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Rulouri cu ciuperci & Alira Concordia 2012, WineRo

În mitologia romană, zeiţa Concordia întruchipa armonia în familie. În zilele noastre, chiar dacă armonia în familie s-a mai nuanţat puţin, cei de la WineRo […]

Learn More

Chifteluţe de peşte alb & Falanghina 2012, Terredora

În regiunea Campania, la nord de Napoli, creşte încă de pe vremea romanilor un soi alb legendar: Falanghina. Etimologia acestui nume se pare că derivă […]

Learn More
Conu Albu Chardonnay Baric 2017, Crama Viişoara

Ficăţei cu sos & Conu Albu Chardonnay Baric 2017, Crama Viişoara

Un Chardonnay dobrogean din regiunea Viişoara, discret baricat, un vin care conjugă cu multă fineţe senzaţiile citrice cu notele de miere şi vanilie. Culoarea este […]

Learn More