razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Somon la cuptor & Verdeca-Chardonnay BIO 2024, Masso Antico

Verdeca-Chardonnay BIO 2024, Masso Antico

Un cupaj de Verdeca şi Chardonnay, originar din regiunea Itria (Puglia, sudul Italiei), un vin produs din struguri BIO, fermentat şi maturat în inox, care aduce în pahare căldura şi aromele exotice ale sudului Mediteranei. Culoare galben auriu şi nas elegant, cu piersică, petale de trandafiri şi anason. Textură compactă, bună aciditate şi alcool perfect integrat (12,5%). Gust plin, cu pară bergamotă, caise şi ananas, la care se adaugă senzaţii de vanilie şi fagure de miere. Postgust lung şi răcoritor, cu grapefruit alb şi aluzii saline. Un vin foarte potrivit alături de preparate din peşte şi fructe de mare, dar şi împreună cu un platou generos de brânzeturi maturate cu pastă moale.

Somon la cuptor cu legume
Reţeta lui Costăchel | Somon la cuptor cu legume
3.5/10

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Ampre rozé 2021, Rădăcini

Pilaf de dovlecei & Ampre rozé 2021, Rădăcini

Un cupaj vinificat în rozé, din Fetească Neagră, Merlot şi Pinot Noir, provenind din regiunea Codru (Republica Moldova), un vin cu note discrete de fructe […]

Learn More
Mi Terruño Expresión Extra Brut, Invermen

Cocktail de pui & Mi Terruño Expresión Extra Brut, Invermen

Un spumant argentinian obţinut prin refermentarea în sticlă a unui cupaj în părţi egale de Pinot Noir, Chardonnay şi Chenin Blanc. Neobişnuită este atât combinaţia […]

Learn More
Cuvée Celést Brut 2015, Villa Vinèa

Salată de orez cu peşte & Cuvée Celést Brut 2015, Villa Vinèa

Un cupaj eclectic de Fetească Regală, Riesling de Rin şi Pinot Noir (vinificat în alb), refermentat în sticlă după metoda tradiţională şi maturat timp de […]

Learn More